Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Θεσσαλονίκη: Καθυστερήσεις στην αποκομιδή ανακυκλώσιμων στην Καλαμαριά

Θεσσαλονίκη: Καθυστερήσεις στην αποκομιδή ανακυκλώσιμων στην Καλαμαριά
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Λόγω προβλήματος στον εξοπλισμό του ΚΔΑΥ Θέρμης – Τι ζητά ο δήμος από δημότες και καταστηματάρχες

Καθυστερήσεις στην αποκομιδή των ανακυκλώσιμων απορριμμάτων θα παρατηρηθούν το επόμενο διάστημα στο δήμο Καλαμαριάς της Θεσσαλονίκης. Αιτία είναι οι εργασίες που πρέπει να γίνουν σε βασικό εξοπλισμό του Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) Θέρμης.

Κατά το διάστημα αυτό, που έχει προγραμματιστεί από το Κέντρο Διαλογής έως τις 6 Οκτωβρίου τα ανακυκλώσιμα θα μεταφέρονται σε πιο απομακρυσμένο ΚΔΑΥ στη Δυτική Θεσσαλονίκη (Σίνδος), γεγονός που θα επιφέρει καθυστερήσεις και δυσχέρειες στην ομαλή διαχείριση.

Στο πλαίσιο αυτό, ο δήμος Καλαμαριάς ζητά από δημότες και επιχειρηματίες «να δείξουν αυτοσυγκράτηση στην απόρριψη των ανακυκλώσιμων στους μπλε κάδους και να συμβάλουν στην αντιμετώπιση της κατάστασης». Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχο πρόβλημα θα υπάρξει το επόμενο διάστημα και στο δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη.

Αναλυτικά, σε ανακοίνωσή του ο δήμος Καλαμαριάς αναφέρει:

Ο Δήμος Καλαμαριάς ενημερώνει κατοίκους, επαγγελματίες και επισκέπτες ότι για τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν προβλήματα και καθυστερήσεις στη διαδικασία αποκομιδής των ανακυκλώσιμων υλικών, λόγω εργασιών σε βασικό εξοπλισμό του Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) Θέρμης.

Κατά το διάστημα αυτό, που έχει προγραμματιστεί από το Κέντρο Διαλογής έως τις 6 Οκτωβρίου τα ανακυκλώσιμα θα μεταφέρονται σε πιο απομακρυσμένο ΚΔΑΥ στη Δυτική Θεσσαλονίκη (Σίνδος), γεγονός που θα επιφέρει καθυστερήσεις και δυσχέρειες στην ομαλή διαχείριση.

Ο Δήμος παρακαλεί όλους τους πολίτες να δείξουν αυτοσυγκράτηση στην απόρριψη των ανακυκλώσιμων στους μπλε κάδους και να συμβάλουν στην αντιμετώπιση της κατάστασης με τους εξής τρόπους:

Να αποφεύγουν την υπερβολική απόθεση υλικών στους μπλε κάδους.

Να μειώνουν τον όγκο των συσκευασιών μέσω συμπίεσης.

Σε περίπτωση γεμάτων κάδων, να χρησιμοποιούν κοντινούς διαθέσιμους ή να διατηρούν προσωρινά τα υλικά στο σπίτι.

Να μην αφήνουν απορρίμματα έξω από τους κάδους, ώστε να αποφευχθεί ρύπανση και αισθητική υποβάθμιση.

Ο Δήμος Καλαμαριάς ζητά την κατανόηση και συνεργασία όλων, μέχρι την αποκατάσταση της λειτουργίας του ΚΔΑΥ Θέρμης.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Θεσσαλονίκη

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Θεσσαλονίκη: Έρχεται το Μουσείο Παιχνιδιού με 20.000 παιχνίδια – Η χορηγία του ζεύγους Βιλδιρίδη

Σούζες και κόντρες με μηχανές στον Πειραιά – Έτρεχαν με πάνω από 200 χλμ/ώρα