Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Πλήθος δημοτών τίμησε την 28η Οκτωβρίου στο δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

O Δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο οποίος παρακολούθησε τις παρελάσεις στο Πανόραμα και στην Πυλαία

Ο Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη τίμησε και φέτος την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 και την επέτειο της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης το 1912. Πραγματοποιήθηκε Δοξολογία, καταθέσεις στεφάνων και παρελάσεις σε όλες τις δημοτικές κοινότητες όπου παρέστη πλήθος κόσμου, ο Δήμαρχος, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι εκπροσωπώντας τον Δήμο. Η συγκίνηση και η περηφάνεια κορυφώθηκαν στις παρελάσεις, όπου τα νέα παιδιά καταχειροκροτήθηκαν υπό τους ήχους εμβατηρίων που ενέπνευσαν και έδωσαν δύναμη στους νέους του 1912 και του 1940.

Μετά την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων, ο Δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο οποίος παρακολούθησε τις παρελάσεις στο Πανόραμα και στην Πυλαία, δήλωσε τα εξής:

«Στα πρόσωπα των παιδιών μας που παρέλασαν τιμούμε τα παλικάρια που έδωσαν τη ζωή τους στο Σαραντάπορο, στα Γιαννιτσά και στα βουνά της Βορείου Ηπείρου. Οι νέοι μας σήμερα, όσοι αγωνίζονται για το εμείς υπερβαίνοντας το εγώ, είναι η άξια συνέχεια της ελεύθερης πατρίδας μας. Στη νέα μας γενιά στηρίζεται η πρόοδος της πατρίδας μας, στους εθνικούς αγώνες του πολέμου και της ειρήνης. Όλοι μαζί τιμήσαμε σήμερα και όσους με οποιοδήποτε τρόπο αγωνίστηκαν τα δύσκολα χρόνια, σε όσους έμειναν πιστοί στην ιδέα και την αξία που λέγεται Ελλάδα. Η απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης το 1912 χάρισε την ελευθερία στη Μακεδονία μας από τον οθωμανικό ζυγό, ενώ ο Αγώνας του ’40 κατά του ναζισμού και του φασισμού χαρακτηρίστηκε έπος από κορυφαίες προσωπικότητες της εποχής. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Είναι μέγιστο επίτευγμα, απλών ανθρώπων, σε δύσκολες εποχές, που ενωμένοι τα κατάφεραν. Γι’ αυτό επιμένω ότι η εθνική ομοψυχία και η εθνική ενότητα, δεν είναι σύνθημα. Είναι η εντολή της Ελληνικής Ιστορίας προς όλους μας». 

Δείτε φωτογραφίες από τις παρελάσεις στον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη:

parelasi-xortiatis.jpg
parelasi-xortiatis.jpg
parelasi-xortiatis4.jpg
parelasi-xortiatis3.jpg

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Τέλος 12 χλμ καλωδίων στο Σέιχ Σου – Πλήρως υπόγειο το δίκτυο ΔΕΔΔΗΕ
Ολοκληρώθηκε το σημαντικό έργο ύψους άνω των 8 εκατ. ευρώ – Πότε θα ολοκληρωθεί η αποξήλωση του εκτός τάσης εναέριου δικτύου
Θεσσαλονίκη: Τέλος 12 χλμ καλωδίων στο Σέιχ Σου – Πλήρως υπόγειο το δίκτυο ΔΕΔΔΗΕ
Συστάσεις Κομισιόν στην Ελλάδα - Για 1.236 φοροαπαλλαγές, ακίνητα, ΙΧ και diesel
Θέτει ζήτημα «πράσινων» φόρων στα ορυκτά καύσιμα και το diesel κίνησης, ενώ επανέρχεται στο εύρος των φορολογικών εξαιρέσεων
Συστάσεις Κομισιόν στην Ελλάδα - Για 1.236 φοροαπαλλαγές, ακίνητα, ΙΧ και diesel
Θανάσης Λυγγερίδης: Είναι μια τεράστια δίκη για την Ελλάδα, κρίνονται τα πάντα
Ο πατέρας του δολοφονημένου αστυνομικού ζητά να καταθέσουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες - «Δεν θέλω να πιστέψω ότι θέλουν να κουκουλώσουν τη δίκη»
Θανάσης Λυγγερίδης: Είναι μια τεράστια δίκη για την Ελλάδα, κρίνονται τα πάντα