Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Πήρε λεφτά από άνδρα για να εξαγοράσει τη θητεία του γιου του

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Ο ίδιος είχε πάρει χρήματα και από 66χρονο αλλοδαπό για πρόβλημα υγείας συγγενικού του προσώπου

Το χρηματικό ποσό των 2500 ευρώ ζήτησε ένας άνδρας από 66χρονο ημεδαπό, με το πρόσχημα ότι με αυτά τα χρήματα, θα εξαγοράσει τη στρατιωτική θητεία του γιου του. 

Σημειώνεται ότι ο 53χρονος δράστης, τον Ιούλιο απέσπασε και το ποσό των 1000 ευρώ από 66χρονο αλλοδαπό, επικαλούμενος πρόβλημα υγείας συγγενικού του προσώπου. 

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου της ΕΛΑΣ:

Στο πλαίσιο καθημερινών εποχούμενων περιπολιών και αστυνομικών ερευνών που διενεργούνται για τον εντοπισμό και την ταυτοποίηση ατόμων που εμπλέκονται σε διάφορα αδικήματα, αστυνομικοί Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, προχώρησαν σε συλλήψεις και σχημάτισαν δικογραφίες σε βάρος δραστών, για διάφορα αδικήματα.

Ειδικότερα:

- δικυκλιστές αστυνομικοί ομάδας «Ζ» συνέλαβαν απογευματινές ώρες χθες (30-10-2025) στην Καλαμαριά, 20χρονο ημεδαπό, καθώς κατελήφθη να κατέχει (1) συσκευασία με κατεργασμένη κάνναβη, συνολικού βάρους (3,98) γραμμαρίων και (1) συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (1,41) γραμμαρίων. Επιπλέον, στην κατοχή του ανωτέρω ανευρέθηκε (1) αναδιπλούμενο μαχαίρι (τύπου σουγιά).

- Συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας, πρωινές ώρες της 30-10-2025 στους Αμπελόκηπους, τέσσερις ανήλικοι (3 ημεδαποί – 1 αλλοδαπός) καθώς ενεργώντας από κοινού, νωρίτερα αφαίρεσαν μοτοποδήλατο. Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι δύο εκ των συλληφθέντων δεν έχουν προβεί σε έκδοση αστυνομικού δελτίου ταυτότητας ως όφειλαν.

Το ανωτέρω μοτοποδήλατο, παρελήφθη από το νόμιμο ιδιοκτήτη του.

  • Αστυνομικοί του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας συνέλαβαν απογευματινές ώρες χθες 47χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Καβάλας για κλοπή και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
  • Συνελήφθη από αστυνομικούς ομάδας ΔΙ.ΑΣ., 31χρονος ημεδαπός, καθώς σε βάρος του εκκρεμεί Βούλευμα  του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Γρεβενών το οποίο ανακαλεί την απόλυση που του χορηγήθηκε δυνάμει Βουλεύματος του Συμβουλίου και διατάσσει την εκ νέου σύλληψη του προκειμένου να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του που του επιβλήθηκε δυνάμει απόφασης του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Θεσσαλονίκης, ήτοι (3) έτη, (5) μήνες και (25) ημέρες, για παράβαση του νόμου «Περί ναρκωτικών».

Πέραν των αυτόφωρων συλλήψεων, στο πλαίσιο συνεχιζόμενων ερευνών για την ταυτοποίηση δραστών για διάφορα αδικήματα, που έλαβαν χώρα σε προγενέστερο χρόνο, σχηματίστηκαν δικογραφίες:

  • από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καλλινδοίων σε βάρος 53χρονου ημεδαπού για απάτη, καθώς όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, αρχές Ιουλίου του τρέχοντος έτους, απέσπασε από 66χρονο αλλοδαπό, το χρηματικό ποσό των (1.000) ευρώ, με το πρόσχημα ότι υπάρχει πρόβλημα υγείας συγγενικού του προσώπου και από 66χρονο ημεδαπό, το χρηματικό ποσό των (2.500) ευρώ, με το πρόσχημα ότι θα εξαγόραζε τη στρατιωτική θητεία του γιου του παθόντα από τον Στρατό.
  • από το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Θέρμης σε βάρος 42χρονου ημεδαπού, καθώς όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, την προηγούμενη εβδομάδα σε περιοχή του Δήμου Θέρμης, οδηγώντας αυτοκίνητο, παρείχε συνδρομή σε γυναίκα συνεργό του η οποία επιβιβάστηκε σε αυτό, αφού προηγουμένως αφαίρεσε με τη μέθοδο της απασχόλησης μία χρυσή αλυσίδα από ηλικιωμένη.

Οι σχηματισθείσες δικογραφίες θα υποβληθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα. 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Μεγάλη επιτυχία στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος – Η σύνθετη επέμβαση
Εξαιρετικά απαιτητική διενεργήθηκε με επιτυχία επέμβαση σε ασθενή με σύνθετη παθολογία παγκρέατος
Θεσσαλονίκη: Μεγάλη επιτυχία στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος – Η σύνθετη επέμβαση
Το μήνυμα του Μέσι μετά τον τελικό: «Ο πόνος είναι τεράστιος, κρατάω όλα όσα πετύχαμε»
«Θα θυμάμαι πάντα τη στήριξη μιας ολόκληρης χώρας, η οποία μας έφερε ξανά ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες του κόσμου» δήλωσε ο Αργεντινός σταρ
Το μήνυμα του Μέσι μετά τον τελικό: «Ο πόνος είναι τεράστιος, κρατάω όλα όσα πετύχαμε»
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία δεν έκανε τη δουλειά της όπως έπρεπε
Τι είπε για το θέμα αυτό ο πρωθυπουργός, κατά τη δευτερολογία του στο κλείσιμο της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία δεν έκανε τη δουλειά της όπως έπρεπε
Πόσα μειονοτικά σχολεία έκλεισαν στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη
Δεν υπάρχει καμία στοχοποίηση των μειονοτικών σχολείων, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης
Πόσα μειονοτικά σχολεία έκλεισαν στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη