Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Θεσσαλονίκη: Πετούσε απόβλητα σε κοίτη του Αξιού - Μέσα σε Εθνικό Πάρκο (ΦΩΤΟ)

Θεσσαλονίκη: Πετούσε απόβλητα σε κοίτη του Αξιού - Μέσα σε Εθνικό Πάρκο (ΦΩΤΟ)
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Δικογραφία από την αστυνομία σε βάρος προέδρου εταιρείας τροφίμων – Τι βρέθηκε από την έρευνα έπειτα από καταγγελία

Εξιχνιάσθηκε από την αστυνομία της Θεσσαλονίκης περίπτωση περιβαλλοντικής ρύπανσης σε οικολογικά προστατευόμενη περιοχή. Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από σχετική έρευνα που έγινε έπειτα από καταγγελία, ένας 62χρονος (πρόεδρος εταιρείας τροφίμων) τον Ιανουάριο του 2024 οδηγώντας ένα Ι.Χ.Φ. βυτιοφόρο της εταιρείας, προέβη σε παράνομη και ανεξέλεγκτη απόρριψη υγρών βιομηχανικών αποβλήτων σε αποστραγγιστικό κανάλι πλησίον παλαιάς κοίτης του Αξιού, που βρίσκεται σε Ζώνης Ειδικής Προστασίας, χαρακτηρισμένη ως Εθνικό Πάρκο.

Αναλυτικά, σε ανακοίνωσή της η αστυνομία αναφέρει:

Αστυνομικοί του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Θεσσαλονίκης σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος 62χρονου ημεδαπού, προέδρου εταιρείας τροφίμων, για παράβαση της Νομοθεσίας για την προστασία του περιβάλλοντος.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο διερεύνησης σχετικής καταγγελίας και έπειτα από εμπεριστατωμένη έρευνα, διαπιστώθηκε ότι ο 62χρονος τον Ιανουάριο του 2024, με τη χρήση Ι.Χ.Φ. βυτιοφόρου, ιδιοκτησίας της εταιρείας και με οδηγό τον ίδιο, προέβη σε παράνομη και ανεξέλεγκτη απόρριψη υγρών βιομηχανικών αποβλήτων σε αποστραγγιστικό κανάλι πλησίον παλαιάς κοίτης του Αξιού, που βρίσκεται σε Ζώνης Ειδικής Προστασίας, χαρακτηρισμένη ως Εθνικό Πάρκο.

Από την ανεξέλεγκτη απόρριψη των υγρών βιομηχανικών αποβλήτων προκλήθηκε ρύπανση του εδάφους, του υπεδάφους και του υδάτινου αποδέκτη, καθώς και υποβάθμιση του περιβάλλοντος της οικολογικά προστατευμένης περιοχής.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Δείτε τις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την αστυνομία:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Θεσσαλονίκη

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Νύχτα μνήμης για τους 132 νεκρούς του Μπατακλάν – Πένθιμα οι καμπάνες της Νοτρ Νταμ

Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 3 καταζητούμενους – Η μια με διεθνές ένταλμα