Εργασίες σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου της Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν συνεργεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σήμερα, Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου. Συγκεκριμένα, έργα γίνονται σήμερα σε συνολικά 9 δρόμους της πόλης με αποτέλεσμα να υπάρχουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και κλειστές λωρίδες.
Αναλυτικά, σε ανακοινώσεις της η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αναφέρει:
Περιφερειακός
Εργασίες τοποθέτησης μεταλλικών στηθαίων ασφαλείας στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσει η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από τη Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου έως και το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2025, από τις 08.30 π.μ. έως τη δύση του ήλιου, ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.
Πρόκειται για εργασίες στους κλάδους εξόδου του κόμβου Κ8 προς ανατολικά και προς δυτικά, με αποκλεισμό μίας εκ των δύο λωρίδων κυκλοφορίας: Ειδικότερα, με αποκλεισμό της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας προς ανατολικά, καθώς και της δεξιάς και αριστερής λωρίδας προς δυτικά (όχι ταυτόχρονα, αλλά εναλλάξ).
Ήδη έχει γίνει η σχετική συνεννόηση με την Υποδιεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ώστε να υπάρξουν οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ασφαλέστερη διεξαγωγή της κυκλοφορίας στη διάρκεια των εργασιών.
Περιφερειακός
Εργασίες συντήρησης/κοπής πρασίνου επί του ερείσματος στο παράπλευρο οδικό δίκτυο της εσωτερικής Περιφερειακής Οδού Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσει η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου και την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2025, από τις 06.00 π.μ. έως τη δύση του ηλίου και ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.
Τα συνεργεία που θα εκτελούν τις συγκεκριμένες εργασίες είναι κινητά και ο χρόνος αποκλεισμού του οδικού τμήματος θα είναι σχετικά μικρός.
Ήδη έχει γίνει η σχετική συνεννόηση με την Υποδιεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης και με το Τμήμα Τροχαίας Θέρμης ώστε να υπάρξουν οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ασφαλέστερη διεξαγωγή της κυκλοφορίας στη διάρκεια των εργασιών.
Θεσσαλονίκης - Έδεσσας
Τις παρακάτω εργασίες συντήρησης θα συνεχίσει η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας:
2. Εργασίες απομάκρυνσης της ανεπιθύμητης αυτοφυούς βλάστησης και διαμόρφωσης θάμνων κατά μήκος της Εθνικής Οδού 2 Θεσσαλονίκης-Έδεσσας και του οδικού τμήματος της παράκαμψης Παραλίμνης, ως εξής:
· Από Τρίτη 2.12.2025 έως και Παρασκευή 5.12.2025 επί του ερείσματος της Ε.Ο.2 Θεσσαλονίκης-Έδεσσας, από τη γέφυρα Δενδροποτάμου (Χ.Θ. 3+500) μέχρι τη Χαλκηδόνα (Χ.Θ. 31+000), με αποκλεισμό της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας, ανά κατεύθυνση και τμηματικά. Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν από τις 6.30 π.μ. έως τη δύση του ηλίου, ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.
Ήδη έχει γίνει η σχετική συνεννόηση με την Υποδιεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, με το Τμήμα Τροχαίας Χαλκηδόνας και το Τμήμα Τροχαίας Πέλλας ώστε να υπάρξουν οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ασφαλέστερη διεξαγωγή της κυκλοφορίας στη διάρκεια των εργασιών.
Θεσσαλονίκης - Έδεσσας
Η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιήσει τις εξής εργασίες συντήρησης στην Εθνική Οδό 2 Θεσσαλονίκης – Έδεσσας:
Εργασίες κοπής πρασίνου, στο έρεισμα, κατά μήκος της Ε.Ο.2 Θεσσαλονίκης – Έδεσσας στο τμήμα από γέφυρα Δενδροποτάμου (Χ.Θ. 3+500) μέχρι τον ισόπεδο κόμβο Μελισσίου Πέλλας (Χ.Θ. 52+900), με αποκλεισμό της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας, ανά κατεύθυνση και τμηματικά, ως εξής:
– Από την Τρίτη 2.12.2025 έως και την Πέμπτη 04.12.2025 στο τμήμα της Ε.Ο.2 Θεσσαλονίκης- Έδεσσας, από τη γέφυρα Δενδροποτάμου (Χ.Θ. 3+500) μέχρι τη Χαλκηδόνα (Χ.Θ. 31+000).
– Από την Πέμπτη 04.12.2025, εφόσον ολοκληρωθούν οι παραπάνω εργασίες, έως και την Τετάρτη 10.12.2025, στο τμήμα της Ε.Ο.2 Θεσσαλονίκης-Έδεσσας από τη Χαλκηδόνα (Χ.Θ. 31+000) έως και τον ισόπεδο κόμβο Μελισσίου Πέλλας (Χ.Θ. 52+900).
Οι εργασίες θα πραγματοποιούνται από τις 6.30 π.μ. έως τη δύση του ηλίου, ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες. Επισημαίνεται ότι τα συνεργεία που θα εκτελούν τις εργασίες είναι κινητά και ότι το χρονικό διάστημα αποκλεισμού κάθε οδικού τμήματος θα είναι σχετικά μικρό.
Ήδη έχει γίνει η σχετική συνεννόηση με την Υποδιεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, με το Τμήμα Τροχαίας Πέλλας και με το Τμήμα Τροχαίας Χαλκηδόνας ώστε να υπάρξουν οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ασφαλέστερη διεξαγωγή της κυκλοφορίας στη διάρκεια των εργασιών.
Λεωφόρος Μ. Θεοδωράκη (πρώην οδός Λαγκαδά)
Τις εργασίες συντήρησης στη λεωφόρο Μίκη Θεοδωράκη (πρώην οδό Λαγκαδά) συνεχίζει η Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου έως και την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2025, με ώρα έναρξης στις 07.00 π.μ. ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.
Πρόκειται για χωματουργικές εργασίες και εργασίες καθαρισμού ρείθρων στο οδικό τμήμα από τη διασταύρωση των οδών Λεωφόρου Στρατού και Ψαρών έως τον ανισόπεδο κόμβο Α/Κ Ωραιοκάστρου, στο ρεύμα πορείας από και προς Καβάλα και με αποκλεισμό μισής λωρίδας κυκλοφορίας.
Ήδη έχει γίνει η σχετική συνεννόηση με την Υποδιεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ώστε να υπάρξουν οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ασφαλέστερη διεξαγωγή της κυκλοφορίας στη διάρκεια των εργασιών.
Ενωτική Οδός Σίνδου
Τις εργασίες συντήρησης στην Ενωτική Οδό Σίνδου συνεχίζει η Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου έως και την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2025, από τις 07.00 π.μ. και ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.
Πρόκειται για χωματουργικές εργασίες και εργασίες καθαρισμού τάφρων σε διάφορα τμήματα της Ενωτικής Οδού Σίνδου, από τον ανισόπεδο κόμβο με την Ε.Ο. 1 Αθήνα- Θεσσαλονίκη έως το πέρας της οδού στη βιομηχανική περιοχή της Σίνδου, με κατεύθυνση από και προς Θεσσαλονίκη και με αποκλεισμό μίας λωρίδας κυκλοφορίας.
Ήδη έχει γίνει η σχετική συνεννόηση με το Τμήμα Τροχαίας Χαλκηδόνας ώστε να υπάρξουν οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ασφαλέστερη διεξαγωγή της κυκλοφορίας στη διάρκεια των εργασιών.
Εθνική Οδός 16 Θεσσαλονίκης - Αρναίας
Εργασίες ασφαλτόστρωσης και οριζόντιας σήμανσης στην Εθνική Οδό 16 Θεσσαλονίκης- Αρναίας θα πραγματοποιήσει η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από τη Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου έως και την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2025, από τις 07.30 π.μ. έως τη δύση του ηλίου και ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.
Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν από κινητά συνεργεία στο τμήμα της οδού από τη Χ.Θ. 51+000 έως τη Χ.Θ. 73+000. Επισημαίνεται ότι για την εκτέλεση των εργασιών δεν θα διακοπεί η κυκλοφορία σε κανένα ρεύμα και η κυκλοφορία θα διενεργείται με τη βοήθεια σηματωρών.
Ήδη έχει γίνει η σχετική συνεννόηση με τα Τμήματα Τροχαίας Πολυγύρου και Αρναίας ώστε να υπάρξουν οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ασφαλέστερη διεξαγωγή της κυκλοφορίας στη διάρκεια των εργασιών.
4η Επαρχιακή Οδός Θεσσαλονίκης – Ωραιοκάστρου
Εργασίες αντικατάστασης στηθαίων ασφαλείας στην 4η Επαρχιακή Οδό Θεσσαλονίκης – Ωραιοκάστρου πραγματοποιεί η Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από τη Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου έως και την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2025, με ώρα έναρξης στις 9.00 π.μ., ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για εργασίες αντικατάστασης στηθαίων ασφαλείας στη νησίδα της 4ης Επαρχιακής Οδού Θεσσαλονίκης- Ωραιοκάστρου, από το ύψος της αερογέφυρας έως τη διασταύρωση με τη Συμμαχική Οδό.
Ήδη έχει γίνει η σχετική συνεννόηση με την Υποδιεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ώστε να υπάρξουν οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ασφαλέστερη διεξαγωγή της κυκλοφορίας στη διάρκεια των εργασιών.
10η Επαρχιακή Οδός Δρυμού – Λητής
Τις εργασίες ασφαλτόστρωσης στην 10η Επαρχιακή Οδό Δρυμού- Λητής θα συνεχίσει η Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από τη Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου έως και την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2025, με ώρα έναρξης στις 7.00 π.μ., ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.
Ήδη έχει γίνει η σχετική συνεννόηση με το Τμήμα Τροχαίας Λητής ώστε να υπάρξουν οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ασφαλέστερη διεξαγωγή της κυκλοφορίας στη διάρκεια των εργασιών.
30ή Επαρχιακή Οδός
Εργασίες συντήρησης οδικού ηλεκτροφωτισμού στην 30ή Επαρχιακή Οδό “Ρύσιο – Ταγαράδες – Αγία Παρασκευή – Σουρωτή – Βασιλικά” θα πραγματοποιήσει η Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2025, κατά τις ώρες 08.00-16.00 και ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για εργασίες συντήρησης οδικού ηλεκτροφωτισμού στο Ρύσιο, στην αερογέφυρα της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης- Νέων Μουδανιών.
Ήδη έχει γίνει η σχετική συνεννόηση με την Υποδιεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ώστε να υπάρξουν οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ασφαλέστερη διεξαγωγή της κυκλοφορίας στη διάρκεια των εργασιών.
Επαρχιακή Οδός 25 (Σταυρός - όρια νομού Χαλκιδικής)
Εργασίες θωράκισης του οδοστρώματος με την κατασκευή σωληνωτών τεχνικών αποχέτευσης ομβρίων υδάτων στην Επαρχιακή Οδό 25 (Σταυρός – όρια Νομού Χαλκιδικής) και στις παράπλευρες οδούς αυτής θα πραγματοποιήσει η Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, από την Πέμπτη 27 Μαρτίου 2025 και με διάρκεια ενός (1) χρόνου.
Αναλυτικά, πρόκειται για τις εξής εργασίες:
1. Κατασκευή σωληνωτών τεχνικών αποχέτευσης ομβρίων υδάτων, για την αντιπλημμυρική θωράκιση του οδοστρώματος της Επαρχιακής Οδού 25, των παράπλευρων οδών αυτής και του οικισμού Μηλιές, που αυτές εξυπηρετούν. Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν με αποκλεισμό μίας λωρίδας κυκλοφορίας, στην περιοχή κοντά στο παραλιακό κέντρο «Φαβέλα», με πλήρη αποκλεισμό της οδού και διοχέτευση της κυκλοφορίας στην περιφερειακή οδό του οικισμού, από την πρώτη διασταύρωση μετά τη «Φαβέλα» μέχρι και τη θέση «Φουρκέτα».
2. Αποκατάσταση, ασφαλτόστρωση και επαναφορά όλων των οδών, στις οποίες έγιναν παρεμβάσεις, στην κυκλοφορία.
Οι εργασίες θα πραγματοποιούνται για έναν χρόνο, με ώρα έναρξης στις 07.30 το πρωί και ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες, με μέριμνα για τη μικρότερη δυνατή όχληση για την τοπική κοινωνία και τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια κυκλοφορίας.
Ήδη έχει γίνει η σχετική συνεννόηση με το Τμήμα Τροχαίας Ασπροβάλτας, ώστε να υπάρξουν οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ασφαλέστερη διεξαγωγή της κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια των εργασιών.
