Κατάστημα όπου διεξάγονταν τυχερά παίγνια, τύπου «φρουτάκια», εντοπίστηκε, χθες το πρωί, στη Θεσσαλονίκη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Β. Ελλάδος. Για την υπόθεση συνελήφθησαν επτά άτομα, ανάμεσα σε αυτά τρεις εργαζόμενοι (ο προσωρινά υπεύθυνος και δύο υπάλληλοι) και τέσσερις πελάτες, ενώ αναζητείται η ιδιοκτήτρια του καταστήματος. Εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, η οποία αφορά -κατά περίπτωση- παραβάσεις της νομοθεσίας για τα παίγνια.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας, συνολικά κατασχέθηκαν 24 ηλεκτρονικοί υπολογιστές (με το ανάλογο περιφερειακό υλικό), ο κεντρικός server, μέσω του οποίου διεξάγονταν τα τυχερά παίγνια, και το χρηματικό ποσό των 505 ευρώ.
Αναλυτικά, σε ανακοίνωσή της η αστυνομία αναφέρει:
Από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, εντοπίστηκε πρωινές ώρες της Πέμπτης, 4 Δεκεμβρίου 2025, στη Θεσσαλονίκη, κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, εντός του οποίου διεξάγονταν παράνομα τυχερά παίγνια.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της παράνομης διεξαγωγής τυχερών παιγνίων, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Οικονομικών Εγκλημάτων, κατά την οποία ελέγχθηκε το εν λόγω κατάστημα και συνελήφθησαν συνολικά -7- άτομα, ανάμεσα στα οποία οι -3- είναι εργαζόμενοι [προσωρινά υπεύθυνος και -2- υπάλληλοι] και οι -4- πελάτες, ενώ αναζητείται η ιδιοκτήτρια.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για -κατά περίπτωση- παραβάσεις της νομοθεσίας για τα παίγνια.
Ειδικότερα, κατά τον έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι ο προσωρινά υπεύθυνος, ενεργώντας για λογαριασμό της ιδιοκτήτριας, είχε εγκαταστήσει και επέτρεπε τη διεξαγωγή τυχερών παιγνίων τύπου «φρουτάκια» στους πελάτες, ενώ παράλληλα, διαπιστώθηκε ότι μέσω υπολογιστή – server που χειριζόταν ο ίδιος, αφενός εισήγαγε μονάδες πονταρίσματος και αφετέρου είχε τη δυνατότητα να αλλάζει την εικόνα που εμφανίζεται στις οθόνες των παικτών – πελατών, για να μη γίνεται αντιληπτή η παράνομη δραστηριότητα.
Συνολικά από τις έρευνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
-24- ηλεκτρονικοί υπολογιστές με το ανάλογο περιφερειακό υλικό,
κέντρο ελέγχου και διαχείρισης – server (αποτελούμενος από κεντρική μονάδα με το ανάλογο περιφερειακό υλικό), καθώς και
το χρηματικό ποσό των -505- ευρώ.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.
Δείτε τις φωτογραφίες που δόθηκαν από την αστυνομία:
- Έρχονται 2 νέα μπλόκα αγροτών στη Θεσσαλονίκη – Πού θα στηθούν τρακτέρ
- Θεσσαλονίκη: Πανικός στην Εθνική Οδό – Φορτηγό μπήκε ανάποδα στο δρόμο
- Μεγάλη φωτιά τώρα σε εταιρεία στη Θεσσαλονίκη - Μάχη κατάσβεσης, δείτε βίντεο
- Ρήμαξαν πάνω από 15 αυτοκίνητα ΙΧ στη Θεσσαλονίκη – Οι 2 περιοχές που «χτυπούσαν»
