Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Στο υπ. Μακεδονίας - Θράκης ο γενικός πρόξενος της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Οι ελληνορωσικές σχέσεις και η κρίση στην Ουκρανία βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός με τον γενικό πρόξενο της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη, Αλεξέϊ Ποπόβ

Οι ελληνορωσικές σχέσεις και η κρίση στην Ουκρανία βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός με τον γενικό πρόξενο της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη, Αλεξέϊ Ποπόβ.

Ο κ. Ορφανός τόνισε πως πρόθεση του ΥΜΑΘ είναι να συμβάλει στην κατεύθυνση της διευκόλυνσης όσων ενδιαφέρονται να επενδύσουν στη Μακεδονία και τη Θράκη. «Υπάρχει ρωσικό επενδυτικό και τουριστικό ενδιαφέρον για την περιοχή», υπογράμμισε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης. Σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία, ο κ. Ορφανός εκτίμησε πως η εκεχειρία θα φέρει αποτελέσματα, τα οποία θα έχουν θετικό αντίκτυπο και στο ρωσικό εμπάργκο στα ελληνικά προϊόντα.

«Με συνέπεια, σοβαρότητα και σταθερή σκέψη σε ένα ειρηνικό μέλλον για τους λαούς της περιοχής να δοθούν απαντήσεις, ώστε να ηρεμήσει η περιοχή και ο κόσμος να συνεχίσει την πορεία του.

Το εμπάργκο, ως επακόλουθο, μιας τέτοιας λύσης δεν θα υπάρχει. Εκτιμούμε ότι τα πράγματα θα βαδίσουν σε καλύτερη κατεύθυνση», επισήμανε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης.

Από την πλευρά του, ο κ. Ποπόβ τάχτηκε υπέρ της έναρξης ενός πολιτικού διαλόγου που θα οδηγήσει στην διευθέτηση της κρίσης στην Ουκρανία. «Στη συνάντηση με τον κ. Ορφανό, θίξαμε και μερικά θέματα της ελληνορωσικής συνεργασίας σε διάφορους τομείς, πάντα με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών σχέσεων που έχουν παραδοσιακό και αμοιβαία, επωφελή χαρακτήρα», δήλωσε ο γενικός πρόξενος της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Μεγάλη επιτυχία στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος – Η σύνθετη επέμβαση
Εξαιρετικά απαιτητική επέμβαση διενεργήθηκε με επιτυχία σε ασθενή με σύνθετη παθολογία παγκρέατος
Θεσσαλονίκη: Μεγάλη επιτυχία στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος – Η σύνθετη επέμβαση
Το μήνυμα του Μέσι μετά τον τελικό: «Ο πόνος είναι τεράστιος, κρατάω όλα όσα πετύχαμε»
«Θα θυμάμαι πάντα τη στήριξη μιας ολόκληρης χώρας, η οποία μας έφερε ξανά ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες του κόσμου» δήλωσε ο Αργεντινός σταρ
Το μήνυμα του Μέσι μετά τον τελικό: «Ο πόνος είναι τεράστιος, κρατάω όλα όσα πετύχαμε»
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία δεν έκανε τη δουλειά της όπως έπρεπε
Τι είπε για το θέμα αυτό ο πρωθυπουργός, κατά τη δευτερολογία του στο κλείσιμο της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία δεν έκανε τη δουλειά της όπως έπρεπε