Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Στις 21.000 οι υπογραφές για τη ΔΕΘ – Πόσες χρειάζονται για δημοψήφισμα

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Οργανωτικής Επιτροπής Δημοψηφίσματος για τη ΔΕΘ

Περισσότερες από 21.000 είναι οι υπογραφές που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής σχετικά με το αίτημα για τη διενέργεια του πρώτου τοπικού δημοψηφίσματος στην Ελλάδα, το οποίο αφορά τη ΔΕΘ και τα σχέδια για την ανάπλασή της.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Οργανωτικής Επιτροπής Δημοψηφίσματος για τη ΔΕΘ, οι υπογραφές που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι τώρα αποτελούν το 93+% των απαιτούμενων 23.000 για τη διενέργεια του πρώτου τοπικού δημοψηφίσματος στην Ελλάδα.

Αναλυτικά, σε ανακοίνωσή της η Οργανωτική Επιτροπή Δημοψηφίσματος για τη ΔΕΘ αναφέρει:

Η Οργανωτική Επιτροπή Δημοψηφίσματος για τη ΔΕΘ ανακοινώνει ότι πάνω από 21.000 δημότες του Δήμου Θεσσαλονίκης, το 93+% των απαιτούμενων 23.000, υπέγραψαν το αίτημα για τη διενέργεια του πρώτου τοπικού δημοψηφίσματος στην Ελλάδα.

Σε μια μακρά περίοδο δεκατριών ετών, τα σχέδια της κυβέρνησης και του υπερταμείου για την ανάπλαση της Δ.Ε.Θ., αφού άλλαξαν το ένα μετά το άλλο, τελικά ακυρώθηκαν οδηγώντας την παραπαίουσα πλέον Έκθεση και πάλι στο σημείο μηδέν!

Καθώς τα λόγια αλλάζουν και τα έργα αργούν, το μέλλον και η βιώσιμη προοπτική της Δ.Ε.Θ. τίθενται σε κίνδυνο, το μερίδιό της στην εκθεσιακή αγορά μειώνεται συνεχώς, ενώ ο εγχώριος και ο διεθνής ανταγωνισμός αναπτύσσονται με ταχείς ρυθμούς.

Το «Μητροπολιτικό πάρκο» παραμένει θολή υπόσχεση, ενώ ουδεμία επίσημη δέσμευση υπάρχει για ενιαία και πυκνή φύτευση υψηλών δέντρων, τη μόνη επιλογή που θα καλύψει τις βασικές ανάγκες των πολιτών για ανάσα, ψυχαγωγία και δράσεις άθλησης και πολιτισμού και θα αποτελέσει ανάχωμα κατά των πλημμυρικών φαινομένων στο κέντρο της ευάλωτης πόλης μας.

Και ενώ αυτή η θλιβερή εικόνα διαγράφεται ως άμεση απειλή για το μέλλον και την προοπτική της Δ.Ε.Θ. και της Θεσσαλονίκης, η κυβέρνηση σχεδιάζει να παρακάμψει δόλια τη λαϊκή βούληση, η οποία αποτυπώνεται στις χιλιάδες των πολιτών που διεκδικούν τη διενέργεια δημοψηφίσματος. Στον νέο κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης που προτίθεται να θεσμοθετήσει μέσα στο 2026, επιχειρεί να ακυρώσει στην ουσία τα δημοτικά δημοψηφίσματα! Με απαράδεκτο αυταρχισμό και συγκεντρωτισμό, μοναδικό στην Ευρώπη, επιδιώκει να διαγράψει το δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών να εκφράζουν ελεύθερα και με πρωτοβουλία τους τη γνώμη και τη βούλησή τους.

Η «Οργανωτική Επιτροπή Δημοψηφίσματος» πέραν των ενεργειών που σχεδιάζει για την αποτροπή αυτού του απεχθούς σχεδίου φίμωσης των πολιτών, καλεί τους δημότες Θεσσαλονίκης και τους εθελοντές που δραστηριοποιούνται στις γειτονιές, στις πλατείες και στις λαϊκές αγορές να εντείνουν τον αγώνα τους. Να ολοκληρώσουν το επόμενο διάστημα τη συγκέντρωση των λιγότερων από τις δύο χιλιάδες υπολειπόμενων υπογραφών καθιστώντας υποχρεωτική από τη διοίκηση του δήμου τη διενέργεια του δημοψηφίσματος. Η επιτυχία αυτού του εγχειρήματος θα αποτελέσει εμπόδιο στα αντιδημοκρατικά σχέδια της κυβέρνησης και έμπρακτη απόδειξη ότι οι πολίτες νοιάζονται για τη Δ.Ε.Θ. και την πόλη τους και ταυτόχρονα διεκδικούν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τη βούλησή τους.

Η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται στις γειτονιές της πόλης χειρόγραφα και μέσω της ιστοσελίδας www.parkodeth.gr

Οργανωτική Επιτροπή Δημοψηφίσματος για τη ΔΕΘ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κωνσταντοπούλου για Τσίπρα: Το 2015 στο Μαξίμου διάβαζε παρακολουθήσεις της ΕΥΠ
«Ήταν ένα πρόσωπο παραδομένο στο παρακράτος» είπε για τον πρώην πρωθυπουργό η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας
Κωνσταντοπούλου για Τσίπρα: Το 2015 στο Μαξίμου διάβαζε παρακολουθήσεις της ΕΥΠ