Για την ενδεχόμενη παράταση στην παράδοση της επέκτασης του Μετρό Θεσσαλονίκης προς την Καλαμαριά ερωτήθηκε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης πολιτικών συντακτών από τη Θεσσαλονίκη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, μετά τη χθεσινή δήλωση του Νίκου Ταχιάου που άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο ολοκλήρωσης του έργου μετά το Πάσχα και όχι εντός του α΄ τριμήνου όπως ήταν γνωστό.
Στην απάντησή του ο κ. Μαρινάκης ανέφερε πως γίνεται μία προσπάθεια διαχείρισης των ημερών που θα χρειαστούν για τα δοκιμαστικά δρομολόγια της επέκτασης προς την Καλαμαριά αλλά των ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας.
Όπως ανέφερε ακόμη στόχος είναι η λιγότερη δυνατή ταλαιπωρία των πολιτών αλλά και διευκολύνοντας τη λειτουργία της αγοράς τις ημέρες πριν το Πάσχα.
Υπενθυμίζεται πως το Πάσχα του 2026 πέφτει στις 12 Απριλίου.
Συγκεκριμένα ο κ. Μαρινάκης ανέφερε πως μίλησε με τον αρμόδιο Υπουργό, Νίκο Ταχιάο και πρόσθεσε:
«Γίνεται μία προσπάθεια διαχείρισης των ημερών που θα πρέπει να γίνουν οι δοκιμαστικές διαδρομές, αλλά και των ημερών που είναι η Μεγάλη Εβδομάδα, οι εορταστικές ημέρες το Πάσχα, σημαντικές ημέρες για τις τοπικές κοινωνίες. Θα γίνει ένας προγραμματισμός των ημερών αυτών και της τελικής παράδοσης ούτως ώστε να δημιουργηθεί η λιγότερη δυνατή ταλαιπωρία για την κοινωνία. Άρα δεν τίθεται θέμα ''πάει το έργο πίσω'', η επέκταση δηλαδή του έργου, αλλά περισσότερο γίνεται ένας προγραμματισμός που τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί από το Υπουργείο ούτως ώστε να ικανοποιηθούν με τον καλύτερο τρόπο οι δύο μεγάλες ανάγκες. Η νωρίτερη δυνατή παράδοση στο κοινό και της επέκτασης του Μετρό και η καλύτερη δυνατή λειτουργία της αγοράς τις ημέρες του Πάσχα».
Δείτε την ενημέρωση του κυβερνητικού εκπροσώπου στη Θεσσαλονίκη.
Ως προς τη λειτουργία των νέων δρομολογίων του Δυτικού Προαστιακού, που μέχρι στιγμής δεν βρίσκουν μεγάλη ανταπόκριση από το επιβατικό κοινό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως πρόκειται για ζήτημα προβολής του Μέσου, της ασφάλειας του και της ευκολίας που δημιουργεί. «Θα κάνει ότι μπορεί το Υπουργείο και σε συνεργασία με τους Δήμους και τις τοπικές κοινωνίες για να το χρησιμοποιεί ο κόσμος», είπε συγκεκριμένα και πρόσθεσε πως πρόκειται για ένα διαχρονικό αίτημα των κατοίκων ιδιαίτερα της δυτικής Θεσσαλονίκης, έστω και μεγάλη καθυστέρηση που δεν μας επιτρέπει να πανηγυρίζουμε. «Πρέπει να έρθουμε κοντά με τον κόσμο», εξηγώντας την αξία κάθε αλλαγής κατέληξε.
Κατά της εισαγωγική του τοποθέτηση δε, αναφερόμενος στα θέματα των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς στη Θεσσαλονίκη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε:
«Στον ένα χρόνο λειτουργίας του μετρό Θεσσαλονίκης η απήχηση του μέσου είναι άξια αναφοράς. Συγκεκριμένα, από τον Οκτώβριο του 2024, μέχρι φέτος τον Οκτώβριο, μετακινήθηκαν 27,04 εκατομμύρια επιβάτες και, κατά μέσο όρο, κάθε μήνα γίνονταν 2,4 εκατομμύρια επιβιβάσεις.
Την περασμένη Δευτέρα, μάλιστα, είχαμε την επανέναρξη της λειτουργίας του μέσου, ενώ αναμένεται η επέκταση του μετρό Θεσσαλονίκης στην Καλαμαριά.
Κατ’ αυτό τον τρόπο, για πρώτη φορά, η πόλη θα συνδέεται ανατολικά - δυτικά με μέσα σταθερής τροχιάς, καθώς, πέραν του μετρό, ήδη, ο Δυτικός Προαστιακός έχει ξεκινήσει το δρομολόγιο από Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης προς Σίνδο. Το συγκεκριμένο δρομολόγιο έχει διάρκεια 11 λεπτών και εξυπηρετεί ιδιαίτερα τους φοιτητές του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας.
Σε σχέση με τα λεωφορεία, το 2019 περισσότερα από τα μισά λεωφορεία του στόλου στη Θεσσαλονίκη ήταν εκτός κυκλοφορίας. Σήμερα είναι σε κυκλοφορία 510 λεωφορεία. Κυκλοφορεί, έτσι, το 80% του στόλου, από 41% το 2019. Ο δε μέσος όρος ηλικίας οχημάτων είναι 7,8 έτη, από 14,5 έτη το 2019.
Στο μεταξύ, 100 νέα λεωφορεία θα δοθούν στην κυκλοφορία μέσα στο πρώτο δίμηνο του 2026, ενώ τα πρώτα 50 ηλεκτρικά αρθρωτά λεωφορεία για τον ΟΑΣΘ αναμένονται τον Ιούλιο».
Σε επίπεδο προσβασιμότητας, ήδη, έχουν τοποθετηθεί περισσότερες από 500 πινακίδες braille στις στάσεις ΟΑΣΘ και ο στόχος είναι για 1.000 πινακίδες έως το τέλος του έτους.
Δείτε αναλυτικά όσα ανέφερε ο κ. Μαρινάκης στο παρακάτω βίντεο:
