Θέση για τις αντιδράσεις των Π. Τσογκαρλίδη - Ν. Νυφούδη σχετικά με τη συναυλία του Light στη «Μαγική Χριστουγεννιάτικη Πόλη» πήρε με ανακοίνωσή του ο Δήμος Πυλαίας - Χορτιάτη.
Ο Δήμος σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις αναφέρει μεταξύ άλλων πως πρόκειται για «πολλά λόγια, καθόλου ουσία» και ξεκαθαρίζει ότι «δεν έχει καμία σχέση με την διοργάνωση της συγκεκριμένης συναυλίας. Αυτή διοργανώνεται από τον ιδιωτικό φορέα που λειτουργεί τη “Μαγική Πόλη” με αποκλειστική του ευθύνη. Ο Δήμος Δεν συμβλήθηκε με τον τραγουδιστή, Δεν δαπανά ούτε ένα ευρώ για την αμοιβή του, Δεν τον συμπεριλαμβάνει στο Δημοτικό Χριστουγεννιάτικο Πρόγραμμα που διένειμε στους πολίτες. Η φθηνή αντιπολιτευτική προσπάθεια να μεταφερθεί στο Δήμο ευθύνη, που και οι ίδιοι οι “σοκαρισμένοι” αντιπολιτευόμενοι γνωρίζουν πως Δεν του ανήκει, είναι αποπροσανατολιστική αλλά και υποτιμητική για τους δημότες μας».
Αναλυτικά:
Πολλά λόγια, καθόλου ουσία στις ανακοινώσεις των Π. Τσογκαρλίδη – Ν. Νυφούδη με αφορμή τη συναυλία LIGHT στη “Μαγική Χριστουγεννιάτικη Πόλη”. Κατηγορούν και … Δεν κατηγορούν ταυτόχρονα την Δημοτική Αρχή για την επιλογή του συγκεκριμένου καλλιτέχνη.
ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ:
1. Ο Δήμος Πυλαίας- Χορτιάτη δεν έχει καμία σχέση με την διοργάνωση της συγκεκριμένης συναυλίας. Αυτή διοργανώνεται από τον ιδιωτικό φορέα που λειτουργεί τη “Μαγική Πόλη” με αποκλειστική του ευθύνη. Ο Δήμος Δεν συμβλήθηκε με τον τραγουδιστή, Δεν δαπανά ούτε ένα ευρώ για την αμοιβή του, Δεν τον συμπεριλαμβάνει στο Δημοτικό Χριστουγεννιάτικο Πρόγραμμα που διένειμε στους πολίτες. Η φθηνή αντιπολιτευτική προσπάθεια να μεταφερθεί στο Δήμο ευθύνη, που και οι ίδιοι οι “σοκαρισμένοι” αντιπολιτευόμενοι γνωρίζουν πως Δεν του ανήκει, είναι αποπροσανατολιστική αλλά και υποτιμητική για τους δημότες μας.
2. Για την ιστορία το Δημοτικό μας Συμβούλιο ενέκρινε με την 386/29.10.2025 ΟΜΟΦΩΝΗ απόφασή του την παραχώρηση του χώρου για την διοργάνωση “Χριστουγεννιάτικου Χωριού” σε ιδιωτικό φορέα δίχως την παραμικρή οικονομική δαπάνη από την πλευρά του Δήμου στη μίσθωση των εγκαταστάσεων, παιχνιδιών, καλλιτεχνικού προγράμματος κλπ.
3. Για πρώτη φορά στην Πυλαία μας πετύχαμε όλοι μαζί να λειτουργήσει “Χριστουγεννιάτικο Χωριό”, να φωτιστεί και να στολιστεί γιορτινά το Ελαιόρεμα και αυτό είναι κάτι όμορφο και τιμά όλους τους δημοτικούς συμβούλους που το ψήφισαν.
4. Η επιλογή των κουκλόσπιτων, των παιχνιδιών, του εορταστικού διάκοσμου, των προβαλλόμενων επιχειρήσεων αλλά και του καλλιτεχνικού προγράμματος γίνονται αποκλειστικά με ευθύνη και επιμέλεια του ιδιωτικού φορέα.
5. Την Δημοτική Απόφαση την ψήφισαν ΟΛΕΣ οι δημοτικές παρατάξεις, ακόμη και οι συγκεκριμένες που οι εκπρόσωποί τους σήμερα “ανησυχούν”. Δύο μέτρα και δύο σταθμά;; Διπλοπροσωπία;; Λαϊκισμός;; Σίγουρα περισσή υποκρισία αφού τη μία ψηφίζουν και την επομένη κριτικάρουν την ίδια τους την ψήφο!!
6. Μας ζητούν να λογοκρίνουμε έναν καλλιτέχνη. Τους απαντάμε ότι στη Δημοκρατία Δεν έχει χώρο η προληπτική λογοκρισία. Αυτές οι εποχές ανήκουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και είναι καταδικασμένες στη συνείδηση του κόσμου. Πολύ περισσότερο όταν η εκδήλωση Δεν διοργανώνεται από τον Δήμο μας και συνεπώς Δεν έχουμε και θεσμικά αρμοδιότητα.
Κάθε καλλιτέχνης, είτε μας αρέσει, είτε όχι, απευθύνεται στο δικό του κοινό.
Όποιος θέλει πάει και όποιος δεν θέλει, δεν πάει στην συναυλία.
Άλλο όμως η προσωπική άποψη και άλλο η άσκηση δημόσιας λειτουργίας.
7. Ο Δήμος έχει ευθύνη για τις δικές του δράσεις και έχει διοργανώσει διαχρονικά συναυλίες με καλλιτέχνες εγνωσμένου κύρους και αξίας και με μεγάλη απήχηση στους πολίτες μας.
Όπως αυτήν που ο Δήμος διοργανώνει την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου στο Δημαρχείο Πανοράματος.
Ο Στέφανος Κορκολής θα μας ταξιδέψει παίζοντας πιάνο και ερμηνεύοντας τις μεγάλες του επιτυχίες μαζί με την Σοφία Μανουσάκη με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, προσφορά του Δήμου.
8. Εν τέλει ας το ξανασκεφθούν οι φίλοι – αντιπολιτευόμενοι. Με τόσο θόρυβο που ξεσηκώνουν όλες αυτές τις ημέρες κατάφεραν να πολυδιαφημίσουν και να προβάλλουν μία κατά τα άλλα ίσως αδιάφορη συναυλία και να την αναδείξουν σε όλη την πόλη. Άξιοι!!
Εμείς σας περιμένουμε στη Συναυλία του Δήμου με τον Στέφανο Κορκολή. Καλά Χριστούγεννα, Καλές γιορτές με Υγεία και Αγάπη για όλους!
Η ανακοίνωση Νυφούδη
Αναλυτικά σε ανακοίνωσή του αναφέρει:
«Με δυσάρεστη έκπληξη πληροφορηθήκαμε την συμμετοχή του "καλλιτέχνη" LIGHT στο Live των φετινών εκδηλώσεων στα πλαίσια της Μαγικής Πόλης στο ΕΛΑΙΟΡΕΜΑ της Πυλαίας.
Θεωρούμε την συμμετοχή αυτή μια λάθος και κάκιστη επιλογή.
Απευθύνεται σε κοινό που είναι βέβαιο ότι δεν αποτελεί την πλειοψηφία του Δήμου.
Επί πλέον αποτελεί ένα κακό πρότυπο για την νεολαία όταν το ρεπερτόριο του απαρτίζεται από στίχους με σεξιστικά σχόλια, προσβολή του γυναικείου φύλλου, ακραία ρητορική μίσους, ρητορική μισοαναπηρισμου, διαφήμιση προτροπή για διάδοση και χρήση ναρκωτικών κ.α..
Έστω και εάν τη λειτουργία του καλλιτεχνικού προγράμματος έχει αναλάβει ιδιωτικός φορέας με οργανωτική και οικονομική εμπλοκή η Διοίκηση του Δήμου θα πρέπει να έχει τον τελευταίο λόγο ως οικοδεσπότης του χώρου.
Η Δημοτική Αρχή επίσταται και ο ρόλος της είναι να ελέγχει τον φορέα που διοργανώνει δράσεις και εκδηλώσεις στην επικράτειά της.
Ρόλος του Δήμου είναι να προάγει ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ! και όχι προϊόντα υποκουλτούρας.
Η Ανθρωπινη Πολη
Νυφουδης Νικος»
Υπενθυμίζεται ότι το συνολικότερο πρόγραμμα περιλαμβάνει παιδικές δραστηριότητες που δεν τελειώνουν ποτέ:
- Τραμπολίνο
- Mini Σινεμά
- Face Painting
- Μασκότ παντού
- & τόσες πολλές εκπλήξεις που δε χωράνε σε λίστα!
Δεν λείπει βέβαια και το Street Food με μοναδικές γεύσεις της πόλης και σπιτάκια που μυρίζουν… Χριστούγεννα! Ονειρικό Christmas Market με δώρα, λιχουδιές και λαμπερά περίπτερα που ζητάνε φωτογραφία.
Η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου, θα γίνει το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου.
- Θεσσαλονίκη: Έρχεται 24ωρο Μετρό και 4 γραμμές ΟΑΣΘ - Ποια 2 Σάββατα
- Έρχεται 24ωρη πανελλαδική απεργία – Ποιοι κατεβάζουν ρολά, πότε θα γίνει
- Θεσσαλονίκη: Τέλος εκκρεμότητα δεκαετιών - Συμβιβασμός Δήμου Καλαμαριάς με «Ηρακλή»
- Σείεται η Θεσσαλονίκη από τα τρακτέρ: «Απόβαση» αγροτών, έκλεισαν το λιμάνι (VIDEO)
