Σημαντική εξέλιξη για την επίλυση ενός προβλήματος που επί χρόνια ταλαιπωρούσε τοπική αγορά της δυτικής Θεσσαλονίκης και ανέκοπτε την αναπτυξιακή της δυναμική καταγράφηκε την περασμένη εβδομάδα. Πρόκειται για μια θετική είδηση, στην οποία συνέβαλε καθοριστικά, με την αμέριστη στήριξη και βοήθειά του, το γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.
Η περίπτωση οριστικής λύσης στο ζήτημα με τις χρήσεις γης στο εμπορικό κέντρο του Ελευθερίου Κορδελιού έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά παρεμβάσεων, μέσω των οποίων το γραφείο του Πρωθυπουργού στην πόλη έχει λειτουργήσει καταλυτικά για την αντιμετώπιση χρόνιων και κρίσιμων προβλημάτων.
Πρόσφατο παράδειγμα είναι οι ενέργειες που γίνονται για τον εκσυγχρονισμό αθλητικών εγκαταστάσεων στη Θεσσαλονίκη, όπως η ολοκλήρωση του Κλειστού Γυμναστηρίου στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Μίκρας. Το συγκεκριμένο έργο αφορά στην ανακατασκευή και αποπεράτωση του νέου Κλειστού Γυμναστηρίου στο μεγαλύτερο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο της Βόρειας Ελλάδας, στη Μίκρα, 21 χρόνια μετά την έναρξη της ημιτελούς ανέγερσής του. «Εικοσιένα χρόνια μετά, ζωντανεύει, ένα κτίριο το οποίο σήμερα πραγματικά είναι στοιχειωμένο, εγκαταλελειμμένο, πραγματικό ερείπιο• που φτιάχτηκε το 2004 με χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου με μεγάλες προσδοκίες για το μπάσκετ αλλά και για άλλα αθλήματα», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης. Το έργο, που θα υλοποιηθεί μέσα από την προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τον Αναπτυξιακό Οργανισμό της Περιφέρειας, θα δώσει και πάλι ζωή σε αυτό το στοιχειωμένο κτίριο το οποίο θα γίνει ένα κτίριο στολίδι και θα φιλοξενήσει μέσα τις εθνικές ομάδες του μπάσκετ, τις ομάδες του αθλητισμού της Θεσσαλονίκης.
Επίσης θα γίνουν έργα που θα αλλάξουν την όψη του Καυτανζογλείου, «για να γίνει το μικρό ΟΑΚΑ της Βορείου Ελλάδας», όπως έχει πει ο κ. Βρούτσης.
Στη Θεσσαλονίκη, το εμβληματικό Καυτανζόγλειο Στάδιο λειτουργεί ξανά με πλήρη χωρητικότητα 27.560 θεατών και, για πρώτη φορά έπειτα από 65 χρόνια, είναι πλήρως αδειοδοτημένο. Με χρηματοδότηση ύψους 11,3 εκ. ευρώ από το Υπερταμείο -πλέον των 14 εκ. που διάθεσε η Περιφέρεια- προχωρούν μεγάλες παρεμβάσεις αποκατάστασης, ανακατασκευής και ενεργειακής αναβάθμισης, όπως έχει πει ο ίδιος ο πρωθυπουργός τον περασμένο Οκτώβριο.
Το γραφείο Πρωθυπουργού συνέβαλε επίσης καθοριστικά ώστε να προχωρήσει το έργο κατασκευής Μαρίνας Τουριστικών Σκαφών στην περιοχή της Πυλαίας, ένα όνειρο δεκαετιών αλλά και για να μπει στις ράγες ο δυτικός προαστιακός Θεσσαλονίκης.
