Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Έρχεται μόνιμη 24ωρη λειτουργία του Μετρό – Πότε θα γίνει, κάθε Σάββατο

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Εξαγγελία έκπληξη Κυρανάκη για μονιμοποίηση του μέτρου που κάνει πρεμιέρα αυτό το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη

Για την πιλοτική 24ωρη λειτουργία του Μετρό Θεσσαλονίκης μίλησε ο αν. Υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, βγάζοντας, μάλιστα, είδηση, καθώς όπως εξήγγειλε το μέτρο αυτό θα μονιμοποιηθεί μελλοντικά.

Ειδικότερα, ο κ. Κυρανάκης αναφέρθηκε στην πιλοτική λειτουργία για δύο Σάββατα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το μετρό στη Θεσσαλονίκη είναι ένα από πιο σύγχρονα στην Ευρώπη διότι έχει κατασκευαστεί και πιο αργά, αλλά τουλάχιστον έγινε με σύγχρονο τρόπο και αυτό μας επιτρέπει με τα συστήματα τα οποία έχουμε στη διάθεσή μας, να κάνουμε εικοσιτετράωρη λειτουργία και τα δύο Σάββατα των εορτών και 20 του μηνός και 27 Δεκεμβρίου».

Παράλληλα, ο κ. Κυρανάκης αναφέρθηκε στην επέκταση στην Καλαμαριά, λέγοντας πως την άνοιξη η Θεσσαλονίκη θα αποκτήσει Μετρό μέχρι την Καλαμαριά, γεγονός που θα επιτρέπει για πρώτη φορά τη μετακίνηση με σταθερή τροχιά από το ανατολικό άκρο της πόλης έως το δυτικό, στη Σίνδο. Ο αν. Υπουργός χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη εξέλιξη «συγκοινωνιακή επανάσταση» για τη Θεσσαλονίκη, επισημαίνοντας ότι συνδυάζεται με τη σημαντική ενίσχυση του στόλου των λεωφορείων – από περίπου 250 το 2019 σε πάνω από 500 σήμερα – με περισσότερους οδηγούς, αλλά και με την ολοκλήρωση του Fly Over το 2027. «Συνολικά η Θεσσαλονίκη θα είναι μία άλλη πόλη το 2027», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΕΠΙΣΗΜΟ: 24ωρο Μετρό Θεσσαλονίκης και 6 γραμμές ΟΑΣΘ για δύο Σάββατα

Παράλληλα, ο κ. Κυρανάκης εξήγγειλε την επόμενη ημέρα του Μετρό Θεσσαλονίκης, τονίζοντας ότι με την ολοκλήρωση της παράδοσης της επέκτασης στην Καλαμαριά, η πόλη θα μπορεί να περάσει σε μόνιμη εικοσιτετράωρη λειτουργία του Μετρό τα Σάββατα, στα πρότυπα όσων εφαρμόζονται ήδη στην Αθήνα. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Μόλις τελειώσει και η επέκταση Καλαμαριάς, τελειώσουν και οι δοκιμαστικές λειτουργίες των συρμών, θα μπορέσουμε να πάμε σε μια μόνιμη λειτουργία εικοσιτετράωρη».

Άλλωστε αναφερόμενος στην απόδοση του μέτρου αυτού στην Αθήνα, ο κ. Κυρανάκης είπε: «Το μέτρο αυτό στην Αθήνα απέδωσε. Έχουμε ίσως την καλύτερη επίδοση όλων των εποχών σε μείωση θανατηφόρων τροχαίων στη χώρα μας. Είμαι, είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος που το λέω αυτό, διότι έγινε μια συλλογική προσπάθεια, δύσκολη προσπάθεια με αντιδημοφιλή μέτρα, η οποία όμως αποδίδει. Και οι εργαζόμενοι το Σάββατο βράδυ στο μετρό έχουν παίξει αυτοί το ρόλο τους (…) Η καμπάνια, η οποία ξεκινά σήμερα, λέει "τα δικά σου λάθη στον δρόμο δεν τα πληρώνεις μόνο εσύ". Και αυτή είναι η ουσία της κουλτούρας που πρέπει να αλλάξει στο τιμόνι του Έλληνα οδηγού. Υιοθετήσαμε προτάσεις των συγγενών θυμάτων που μας ζήτησαν να κάνουμε κακούργημα την εγκατάλειψη. Υιοθετήσαμε προτάσεις των συγγενών σε μια σειρά από αυστηροποιήσεις που κάναμε στον κώδικα και αυτή η συλλογική δουλειά, η οποία έχει αποδοχή από όλα τα κόμματα, επιτέλους αποδίδει».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ