Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Οι κάμερες AI θα «κόβουν» κλήσεις σε ΙΧ στη Θεσσαλονίκη (VIDEO)

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Διευκρινίσεις του TyposThes για το βίντεο με τις συσκευές που έχουν τοποθετηθεί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Το βίντεο του TyposThes περιλαμβάνει λανθασμένη προφορική αναφορά σε «κάμερες τεχνητής νοημοσύνης» που δήθεν καταγράφουν τροχονομικές παραβάσεις.

Οι συσκευές που απεικονίζονται ΔΕΝ είναι κάμερες τεχνητής νοημοσύνης για βεβαίωση παραβάσεων, αλλά ανιχνευτές κίνησης, οι οποίοι αποτελούν μέρος του συστήματος «έξυπνων διαβάσεων πεζών» που έχει εγκαταστήσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Το TyposThes προχώρησε σε επανόρθωση και αποσαφήνιση του περιεχομένου, καθώς μέχρι σήμερα δεν υφίσταται καμία ενεργή κάμερα καταγραφής τροχονομικών παραβάσεων στη Θεσσαλονίκη.

Σημειώνεται ότι έχει δρομολογηθεί η εγκατάσταση καμερών τεχνητής νοημοσύνης σε επόμενο στάδιο, ωστόσο, προς το παρόν δεν υπάρχει καμία εγκατεστημένη και λειτουργική κάμερα για την επιβολή προστίμων στην πόλη.

Διευκρίνηση: Οι συσκευές που απεικονίζονται στο βίντεο του TyposThes δεν αφορούν τις κάμερες τεχνητής νοημοσύνης που πρόκειται να τεθούν σε λειτουργία για την καταγραφή παραβάσεων.

Πρόκειται για αισθητήρες έξυπνων διαβάσεων, μέρος συστήματος ανίχνευσης πεζών και οχημάτων, χωρίς δυνατότητα καταγραφής προσώπων, οχημάτων ή πινακίδων.

Οι κάμερες AI που θα χρησιμοποιηθούν για τον έλεγχο παραβάσεων θα τοποθετηθούν σε διαφορετικά σημεία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ