Για θυελλώδεις ανέμους και έντονο κρύο, κυρίως την Κυριακή και κατά διαστήματα τη Δευτέρα (28–29 Δεκεμβρίου), προειδοποιεί ο Σάκης Αρναούτογλου, με τα φαινόμενα να επηρεάζουν τη Θεσσαλονίκη, το Κιλκίς, τις Σέρρες και τη Χαλκιδική.
Όπως επισημαίνει, την Κυριακή οι άνεμοι θα ενισχυθούν από τις πρωινές ώρες, με το πιο δύσκολο διάστημα να εντοπίζεται μεταξύ 10:00 και 22:00–23:00. Οι ριπές αναμένεται να φτάσουν τα 9 έως 10 μποφόρ και πρόσκαιρα ακόμη και τα 11, κυρίως σε εκτεθειμένα σημεία, ανοικτούς δρόμους και γέφυρες. Υπάρχει αυξημένος κίνδυνος για πτώσεις κλαδιών ή αντικειμένων, ζημιές σε πινακίδες, αλλά και δυσκολίες στην οδήγηση, ιδιαίτερα για ψηλά οχήματα.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γύρω στους 12 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο λόγω των ισχυρών ανέμων η αισθητή θερμοκρασία θα είναι αισθητά χαμηλότερη, φτάνοντας περίπου τους 7 βαθμούς το μεσημέρι και κοντά στο μηδέν τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Τη Δευτέρα οι άνεμοι θα παραμείνουν ισχυροί σχεδόν όλη την ημέρα, με κατά τόπους έντονες ριπές, διατηρώντας τον κίνδυνο για προβλήματα σε εκτεθειμένες περιοχές και σε δέντρα που έχουν ήδη καταπονηθεί. Το κρύο θα συνεχιστεί, κυρίως λόγω του ανέμου που θα ρίχνει σημαντικά την αισθητή θερμοκρασία.
Συμπερασματικά, Κυριακή και Δευτέρα απαιτούν αυξημένη προσοχή: σύσταση για ασφάλιση αντικειμένων σε μπαλκόνια και αυλές, περιορισμό μετακινήσεων σε εκτεθειμένα σημεία και κατάλληλο ντύσιμο, καθώς ο αέρας θα κάνει το κρύο ιδιαίτερα «τσουχτερό».
