Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Μεγάλες καταστροφές στο Δήμο Θέρμης - Πτώσεις δέντρων, ζημιές σε ΙΧ (ΦΩΤΟ)

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Μέχρι και χθες επιχειρούσαν τα συνεργεία της Πολιτικής Προστασίας του δήμου για να αποκαταστήσουν τις ζημίες

Μεγάλες καταστροφές σε δέντρα και κολώνες της ΔΕΗ προκάλεσαν στο Δήμο Θέρμης οι θυελλώδεις άνεμοι που χτύπησαν τις προηγούμενες μέρες τη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμο Θέρμης, έως και χθες Δευτέρα επιχειρούσαν τα συνεργεία της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θέρμης για να αποκαταστήσουν τις ζημίες οι οποίες προκλήθηκαν την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου από τους θυελλώδεις ανέμους που έπληξαν αρκετές περιοχές του Δήμου. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Κωνσταντίνο Κουγιουμτζίδη ο απολογισμός των ζημιών περιλαμβάνει πτώση 28 δέντρων στις περιοχές Θέρμη, Τριάδι, Νέα Ραιδεστός, Καρδία, Πλαγιάρι, Τρίλοφος, Αγία Παρασκευή, Ταγαράδες, Λακκιά και στο Κέντρο Υγείας Θέρμης.

Επίσης, από τους ανέμους προκλήθηκαν σοβαρές ζημίες σε τρεις κολώνες του ΔΕΔΔΗΕ σε Τριάδι και Θέρμη, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις κλαδιά δέντρων έπεσαν πάνω στα ηλεκτροφόρα καλώδια. Εξαιτίας αυτών των περιστατικών σημειώθηκαν διακοπές ηλεκτροδότησης σε ορισμένες περιοχές του Δήμου.

Τέλος, σε δύο περιπτώσεις, στη Θέρμη, κάδοι ανακύκλωσης απορριμμάτων παρασύρθηκαν από τους ανέμους και έπεσαν σε σταθμευμένα ΙΧ αυτοκίνητα προκαλώντας ζημιές.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο κ. Κουγιουμτζίδη για την αντιμετώπιση αυτών των επιπτώσεων από τους θυελλώδεις ανέμους οι εργαζόμενοι της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας, αλλά και άλλων Διευθύνσεων εργάστηκαν αδιάκοπα την Κυριακή και τη Δευτέρα προκειμένου να αποκαταστήσουν τις ζημίες που είχαν προκληθεί. Σημαντική ήταν και η συνεισφορά συνολικά 28 Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Θέρμης και Μίκρας. «Στις μόνες περιπτώσεις στις οποίες δεν μπορούσαμε να παρέμβουμε ήταν εκεί όπου κλαδιά δέντρων έπεσαν σε ηλεκτροφόρα καλώδια. Λόγω της επικινδυνότητας, σε αυτά τα περιστατικά παρεμβαίνουν μόνον τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ», επισημαίνει ο κ. Κουγιουμτζίδης ο οποίος ευχαριστεί ιδιαίτερα τους εργαζόμενους του Δήμου καθώς και τους Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας για τη συνδρομή τους στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κακοκαιρίας.

Δείτε τις φωτογραφίες που δόθηκαν από το δήμο Θέρμης:

zimies_anemoi_thermi_1.jpg
zimies_anemoi_thermi_2.jpg
zimies_anemoi_thermi_3.jpg
zimies_anemoi_thermi_4.jpg

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ