Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ο Αλέξης Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη - Γευμάτισε με τον Μητροπολίτη Φιλόθεο (ΦΩΤΟ)

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Αύριο Σάββατο 17 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του βιβλίου του πρώην πρωθυπουργού στον κινηματογράφο Ολύμπιον

Με τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Φιλόθεο γευμάτισε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας συζητώντας σε εξαιρετικό κλίμα για θέματα που αφορούν τις σχέσεις κράτους Εκκλησίας, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα καθώς και τις γεωπολιτικές αλλαγές που συντελούνται.

Ο πρώην πρωθυπουργός άκουσε με ενδιαφέρον τις σκέψεις και τους προβληματισμούς του Παναγιώτατου και είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τα κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η συμπρωτεύουσα και για τη σημαντική βοήθεια της Εκκλησίας της Ελλάδος για την ανακούφιση των αδυνάτων.

«Η Θεσσαλονίκη πρέπει να γίνει η καρδιά της βαλκανικής συνανάπτυξης, κόμβος εμπορίου και οικονομικών συναλλαγών, γέφυρα πολιτισμών», ανέφερε μεταξύ άλλων στον κ. Φιλόθεο, ο Αλέξης Τσίπρας.

Δείτε φωτογραφίες από τη συνάντηση Τσίπρα με τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης:

Ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε ακόμη στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης όπου και συναντήθηκε με τον δήμαρχο της πόλης, Στέλιο Αγγελούδη, σε μια συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα.

tsipras-aggeloudis.jpeg

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, ο Στέλιος Αγγελούδης ενημέρωσε τον Αλέξη Τσίπρα για τη στρατηγική που σκοπεύει να ακολουθήσει στη διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, καθώς και για τα έργα που βρίσκονται σε φάση υλοποίησης, ωρίμανσης ή προγραμματισμού. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε σε ζητήματα αστικής ανάπτυξης, αναπλάσεων στον δημόσιο χώρο και συνολικού σχεδιασμού για τη φυσιογνωμία της πόλης τα επόμενα χρόνια.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο έργο της ανάπλασης της Πλατείας Ελευθερίας, με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης να επισημαίνει ότι έχουν αρθεί τα νομικά εμπόδια που εμπόδιζαν την πρόοδο του έργου τα προηγούμενα χρόνια, και πλέον δρομολογείται η δημοπράτηση στις αρχές Φεβρουαρίου.

Με φόντο τον Θερμαϊκό, από το γραφείο του δημάρχου, ο Αλέξης Τσίπρας -σύμφωνα με πληροφορίες- δεν έκρυψε τη συγκίνησή του, ανασύροντας μνήμες από παλαιότερες επισκέψεις του στη Θεσσαλονίκη, επί δημαρχίας Γιάννη Μπουτάρη. Στο τέλος της συνάντησης, όπως μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ, έγινε και ανταλλαγή κάποιων συμβολικών δώρων: ο Αλέξης Τσίπρας προσέφερε στον Στέλιο Αγγελούδη ένα αντίτυπο του βιβλίου του με προσωπική αφιέρωση, ενώ ο δήμαρχος του χάρισε ένα επιτραπέζιο τρίλιζα με το λογότυπο του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Ας σημειωθεί ότι αύριο Σάββατο 17 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του βιβλίου του πρώην πρωθυπουργού, «Ιθάκη», στη Θεσσαλονίκη, όπως γνωστοποίησαν οι εκδόσεις Gutenberg.

Η παρουσίαση του βιβλίου του πρώην πρωθυπουργού, θα πραγματοποιηθεί στον κινηματογράφο Ολύμπιον (Πλατεία Αριστοτέλους 10). Την παρουσίαση θα κάνουν οι:Αντώνης Σαουλίδης,Νομικός,Κωνσταντίνα Σπυροπούλου,Γεωπόνος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος στο Κτήμα Σπυρόπουλος , Πρόεδρος της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ),Άρης Στυλιανού,Πρόεδρος Τμήματος Πολιτικών Επιστημών, Α.Π.Θ.,Διονύσης Τεμπονέρας,Δικηγόρος,Κώστας Τούμπουρος, Πολιτικός μηχανικός - Επιχειρηματίας.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει ομιλία του Αλέξη Τσίπρα. Παρουσίαση – Συντονισμός: Φαίη Κοκκινοπούλου, Ηθοποιός.
Ώρα προσέλευσης: 11.30  –  Ώρα έναρξης: 12:00

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καμμένος: Θα συνεργαζόμουν με Καρυστιανού - Λάθος το όνομα ΕΛΑΣ από Τσίπρα
«Είναι καθαρή φωνή», είπε ο πρώην υπουργός για τη Μαρία Καρυστιανού – Τι απάντησε σε ερώτηση για το αν θα κατέβει στις εκλογές
Καμμένος: Θα συνεργαζόμουν με Καρυστιανού - Λάθος το όνομα ΕΛΑΣ από Τσίπρα
Γκιουλέκας: Άνοιγμα του ΥΜΑΘ στα Βαλκάνια – «Θέλουν συνεργασία με τα λιμάνια μας»
Ο υφυπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε στις αποστολές που διοργανώνει το ΥΜΑΘ μαζί με ομάδες επιχειρηματιών
Γκιουλέκας: Άνοιγμα του ΥΜΑΘ στα Βαλκάνια – «Θέλουν συνεργασία με τα λιμάνια μας»