Του Μιχαήλ Λιάπη
Μηχανοκίνητη πορεία μέχρι και το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, έκαναν σήμερα στη Θεσσαλονίκη οι οδηγοί ταξί, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργιακής τους κινητοποίησης. Οι οδηγοί ταξί συγκεντρώθηκαν στις 11:00 στο γήπεδο μπάσκετ του ΠΑΟΚ στην Πυλαία και από εκεί ξεκίνησαν την πορεία με τα αυτοκίνητά τους μέχρι και το ΥΜΑΘ, όπου αντιπροσωπεία τους επέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας στον υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), Κωνσταντίνο Γκιουλέκα. Μάλιστα, κάποιοι από αυτούς είχαν και μπλε καπνογόνα, ενώ από τα ηχεία ακούγονταν με νόημα το τραγούδι των αδερφών Κατσιμίχα (σε στίχους και μουσική του Διονύση Τσακνή), «Γυρίζω τις πλάτες μου στο μέλλον».
Δείτε τις δηλώσεις που έκανε ο Πρόεδρος του Σωματείου Ταξί Θεσσαλονίκης, Κλήμης Λεοντιάδης:
Δείτε βίντεο και φωτογραφίες του TyposThes από τη συγκέντρωσή τους:
Υπενθυμίζεται ότι η απεργία των ταξί στη Θεσσαλονίκη είναι 24ωρη και ξεκίνησε σήμερα το πρωί στις 06:00. Συγκεκριμένα, το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (Σ.Α.Τ.Α.) και το Σωματείο Ιδιοκτητών Ταξί Θεσσαλονίκης (ΕΡΜΗΣ) μετά τις συνεδριάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων τους στις 29 Ιανουαρίου 2026, αποφάσισαν να συνεχιστούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις, για την Αθήνα Τρίτη 3 και Τετάρτη 04 Φεβρουαρίου 2026, και για τη Θεσσαλονίκη Τετάρτη 04 Φεβρουαρίου 2026.
Ενδεικτικά, όπως αναφέρει το Δ.Σ. του Σωματείου ΤΑΞΙ Θεσσαλονίκης, για την 24ωρη Απεργιακή κινητοποίηση αύριο τα κυριότερα αιτήματα είναι:
- Παράταση υποχρεωτικότητας της ηλεκτροκίνησης μετά το 2026.
- Δωρεάν στο Ρ5 της προμίσθωσης του αεροδρομίου.
- Μόνιμη διέλευση των ταξί από τις λεωφορειολωρίδες.
- Επαναφορά πιστοποιητικού μητρώου γενικής χρήσης για την έκδοση – ανανέωση της Ειδικής Άδειας.
- Κατάργηση της τεκμαρτής φορολόγησης».
- Θανατηφόρο τροχαίο με νεκρό 17χρονο στη Θεσσαλονίκη – Πώς έγινε η τραγωδία
- Εφιάλτης για 15χρονο στη Θεσσαλονίκη - Τον βίασε 26χρονος, σε έρημο κτήριο
- Λατινοπούλου: «Έχω ζητήσει θανατική ποινή για τους λαθροδιακινητές» (VIDEO)
- Έρχεται Θεσσαλονίκη ο 3ος τραυματίας του τροχαίου στη Ρουμανία – Πότε θα μεταφερθεί
