Σε συνολικά 8 συλλήψεις για διάφορα αδικήματα προχώρησαν χθες αστυνομικοί από τη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο σχετικών ελέγχων.
Ανάμεσά τους και δύο άντρες 30 και 31 ετών από την Αλβανία, οι οποίοι διέρρηξαν κατάστημα ψιλικών στην περιοχή της Καλαμαριάς και αφαίρεσαν από το εσωτερικό του 1 μεταλλικό χρηματοκιβώτιο και 1 συρτάρι ταμειακής. Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι ο 30χρονος στερείται των απαραιτήτων ταξιδιωτικών εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη είσοδο και παραμονή του στη χώρα.
Ακόμη, από την αστυνομία συνελήφθησαν και δύο νεαροί 24 και 19 ετών, οι οποίοι μπήκαν στο σπίτι 21χρονης στην περιοχή της Μηχανιώνας, προκάλεσαν φθορές και έκλεψαν διάφορα αντικείμενα.
Αναλυτικά, σε ανακοίνωσή της η αστυνομία αναφέρει:
Στο πλαίσιο καθημερινών εποχούμενων περιπολιών και αστυνομικών ερευνών που διενεργούνται για τον εντοπισμό και την ταυτοποίηση ατόμων που εμπλέκονται σε διάφορα αδικήματα, αστυνομικοί Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, προχώρησαν σε συλλήψεις ατόμων για διάφορα αδικήματα.
Ειδικότερα συνελήφθησαν:
- από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Κορδελιού – Ευόσμου, μεσημβρινές ώρες χθες (10-02-2026), 22χρονος αλλοδαπός (σ.σ. από την Κύπρο), διότι σε βάρος του εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, με το οποίο ζητείται η σύλληψη και η παράδοσή του στις Κυπριακές Αρχές, για εγκληματική οργάνωση, εμπρησμό και παράνομα έσοδα.
- 24χρονος και 19χρονος ημεδαποί, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Θερμαϊκού, διότι μεσημβρινές ώρες την 09-02-2026, εισήλθαν στην οικία 21χρονης ημεδαπής στην περιοχή της Ν. Μηχανιώνας και προκάλεσαν αναστάτωση του χώρου, φθορές σε ηλεκτρικές μικροσυσκευές, ενώ αφαίρεσαν και διάφορα οικιακά και προσωπικά αντικείμενα της παθούσας, συνολικής εκτιμώμενης αξίας 3.000 ευρώ.
- 41χρονος ημεδαπός, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 5 ετών για παράβαση του Νόμου περί έκδοσης εικονικών φορολογικών στοιχείων κατ’ εξακολούθηση.
- Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Τούμπας – Τριανδρίας, δύο ημεδαπές (σ.σ. Ρομά) ηλικίας 41 και 40 ετών, διότι από κοινού με 2 ακόμη συνεργούς τους αφαίρεσαν από φαρμακείο στην περιοχή της Τούμπας διάφορα προϊόντα αξίας 276 ευρώ.
- Δύο αλλοδαποί (σ.σ. από την Αλβανία) ηλικίας 30 και 31 ετών, από αστυνομικούς του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, πρώτες πρωινές ώρες χθες (10-02-2026), οι οποίοι διέρρηξαν κατάστημα ψιλικών στην περιοχή της Καλαμαριάς και αφαίρεσαν 1 μεταλλικό χρηματοκιβώτιο και 1 συρτάρι ταμειακής. Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι ο 30χρονος στερείται των απαραιτήτων ταξιδιωτικών εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη είσοδο και παραμονή του στη Χώρα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.
- Θεσσαλονίκη: Μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα – Τι ώρα θα έχει πορεία στο κέντρο
- Θεσσαλονίκη: Έπιασαν το διαρρήκτη που άνοιξε 10 καταστήματα σε ένα βράδυ
- Θεσσαλονίκη: Μπούκαρε στο σπίτι της πρώην του – Τα έκανε γυαλιά καρφιά
- Σήμερα στην Άγκυρα η συνάντηση Μητσοτάκη με Ερντογάν – Τα θέματα στην ατζέντα
