Ισχυροί άνεμοι πνέουν στη Θεσσαλονίκη αυτήν την ώρα, ενώ σύμφωνα με το Επικαιροποιημένο Δελτίο της ΕΜΥ, το φαινόμενο αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης 18 Φεβρουαρίου.
Πριν από λίγη ώρα μάλιστα, σημειώθηκε πτώση δέντρου έξω από τη Θεσσαλονίκη και πιο συγκεκριμένα στον κόμβο στο Ασβεστοχώρι, στον δρόμο που οδηγεί προς το ξενοδοχείο Φιλίππειο, με αποτέλεσμα να κλείσει ο δρόμος και στα δύο ρεύματα, και την πυροσβεστική να επιχειρεί στο σημείο.
Σύμφωνα με την πυροσβεστική, από τις 20:45 έχουν γίνει 12 κλήσεις για κοπές δέντρων στη Θεσσαλονίκη, και πιο συγκεκριμένα στον δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη, στον δήμο Θεσσαλονίκης, στον δήμο Νεάπολης - Συκεών και στον δήμο Αμπελοκήπων - Μενεμένης.
Δήμος Θεσσαλονίκης: Ζητά προσοχή λόγω ισχυρών ανέμων - «Μαζέψτε τέντες»
Την προσοχή των πολιτών εφιστά ο δήμος Θεσσαλονίκης, καθώς σύμφωνα με την ΕΜΥ, από σήμερα το βράδυ της Τρίτης 17 Φεβρουαρίου 2026 μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης, αναμένονται ισχυροί άνεμοι 8 με 9 μποφόρ.
Ο δήμος ζητά από τους πολίτες μεταξύ άλλων να μαζέψουν τέντες οικιών και καταστημάτων, και να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα.
Αναλυτικά:
«Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε σήμερα Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2026 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, στην πόλη της Θεσσαλονίκης, από σήμερα το βράδυ μέχρι και το απόγευμα της Τετάρτης 18 Φεβρουαρίου 2026 θα σημειωθούν ισχυροί άνεμοι, βορειοδυτικοί, έντασης 8 με 9 μποφόρ.
Συνιστούμε στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων προστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
Συγκεκριμένα, πριν και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης του φαινομένου:
- Μαζέψτε τέντες οικιών και καταστημάτων, ασφαλίστε αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τον άνεμο ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς
- Στερεώστε τις διαφημιστικές πινακίδες που τυχόν έχετε αναρτήσει.
- Ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού ή του χώρου εργασίας σας.
- Αποφύγετε δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.
- Αποφύγετε τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια)».
Τσατραφύλλιας: «Μεγάλη προσοχή από σήμερα στη Θεσσαλονίκη»
"Μεγάλη προσοχή από σήμερα το βράδυ στη Θεσσαλονίκη..."
Από τις βραδινές ώρες και κατά τη διάρκεια της νύχτας έως αύριο το πρωί, στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής θα πνέει θυελλώδης Βαρδάρης.
Οι άνεμοι θα ενισχυθούν σημαντικά, με ριπές που κατά τόπους θα έχουν ένταση θυελλώδους επιπέδου, δημιουργώντας:
δυσκολίες στις μετακινήσεις
επικίνδυνο κυματισμό στον Θερμαϊκό και στα ανοιχτά της Χαλκιδικής
πτώσεις αντικειμένων σε εκτεθειμένες περιοχές
αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και αυξημένη αίσθηση ψύχους
Ιδιαίτερη προσοχή σε οδηγούς, ειδικά σε γέφυρες και παραθαλάσσιους δρόμους, καθώς και σε όσους δραστηριοποιούνται στη θάλασσα.
Ο Βαρδάρης θα παρουσιάσει σταδιακή εξασθένηση μετά το πρωί της αυριανής ημέρας.

Σε προηγούμενη ανάρτησή του ανέφερε:
Τις επόμενες 24 ώρες συστήνεται ιδιαίτερη προσοχή λόγω αναμενόμενων ισχυρών βροχοπτώσεων που ενδέχεται να προκαλέσουν:
- Υπερχείλιση ρεμάτων και ποταμών
- Τοπικές πλημμύρες
- Κατολισθήσεις
- Καθιζήσεις εδαφών
Ιδιαίτερα σε περιοχές όπου το έδαφος είναι ήδη κορεσμένο από προηγούμενες βροχές :
Δυτική και νότια Πελοπόννησος, δυτικά Αιτωλοακαρνανίας, Κεφαλονιά-Ιθάκη, Ζάκυνθος νότια Κρήτη, ανατολικό Αιγαίο και Δωδεκάνησα.
Τις επόμενες 24 ώρες αναμένονται τοπικές θυελλώδεις και βορειοδυτικοί και νοτιοδυτικοί άνεμοι 9-10 μποφόρ που ενδέχεται να προκαλέσουν:
- Πτώσεις δέντρων και κλαδιών
- Ζημιές σε στέγες, τέντες και ελαφριές κατασκευές.
- Προβλήματα στις μετακινήσεις
- Διακοπές ρεύματος
Στις παρακάτω περιοχές:
Ιόνιο και περιοχές που βρέχονται από αυτό, νότιο Αιγαίο και περιοχή Θερμαϊκού. Από αύριο το πρωί και κεντρικό Αιγαίο και περιοχή Χαλκιδικής».
