Του Μιχαήλ Λιάπη
Σε εκτεταμένη δενδροφύτευση στο κεντρικό campus προχωρά το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, με 500 νέα δένδρα, αγριοκερασιές και άλλα είδη να βρίσκουν στέγη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, σε μια κοινή προσπάθεια του Αριστοτελείου και του κεντρικού δήμου της πόλης. Στόχος να πρασινίσει η συνολική έκταση των 320 στρεμμάτων της πανεπιστημιούπολης και να μετατραπεί σε πάρκο και χώρο περιπάτου και αναψυχής για όλους τους πολίτες.
Η δενδροφύτευση πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι παρουσία του πρύτανη του ΑΠΘ, Κυριάκου Αναστασιάδη και του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Στέλιου Αγγελούδη. Μάλιστα, το πρώτο δέντρο που ήταν μια αγριοκερασιά φυτεύτηκε στη μνήμη των δεκατριών φοιτητών και φοιτητριών του ΑΠΘ που χάθηκαν στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών το 2023, όπως ανέφερε ο πρύτανης.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης υπογράμμισε: «θέλουμε ένα πανεπιστήμιο χωρίς κάγκελα. 'Ενα πανεπιστήμιο προσβάσιμο στην πανεπιστημιακή κοινότητα αλλά να το χαίρονται και οι πολίτες». Επιπλέον, ο κ. Αγγελούδης τόνισε πως στα δύο χρόνια της διοίκησής του φυτεύτηκαν συνολικά 21.500 νέα δέντρα σε όλη την πόλη, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «σπάει ένα ρεκόρ». «Είχαν να φυτευτούν τόσες χιλιάδες δέντρα στη Θεσσαλονίκη πάνω από 20 χρόνια».
Το «παρών» στη δενδροφύτευση έδωσε και ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Αστικού Πρασίνου και Αστικής Πανίδας, Βασίλης Διαμαντάκης, τονίζοντας πως η συνεργασία με το ΑΠΘ θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα καθώς αναμένεται στο χώρο της πανεπιστημιούπολης να φυτευτούν άλλα 500 δέντρα. Τα νέα δέντρα τοποθετήθηκαν στην οδό Εγνατία, μπροστά από την Κεντρική Βιβλιοθήκη του ΑΠΘ και κατά μήκος της κεντρικής λεωφόρου του πανεπιστημίου.
Δείτε βίντεο και φωτογραφίες του TyposThes.
- Πέθανε 17χρονος με τραύματα στην κοιλιά - Υποστήριζε πως ήταν από τροχαίο
- Σοκ στη Λέρο: 18χρονος ομολόγησε τη δολοφονία του πατέρα του
- Θεσσαλονίκη: Συνέλαβαν 41χρονο πατέρα που μπούκαρε στο σχολείο του παιδιού του
