Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Βανδάλισαν το μνημείο για το Παλαιό Εβραϊκό Νεκροταφείο στο ΑΠΘ

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Η ανακοίνωση των Πρυτανικών Αρχών

Άγνωστοι βανδάλισαν το μνημείο που είναι αφιερωμένο στο Παλαιό Εβραϊκό Νεκροταφείο, το οποίο βρίσκεται στον χώρο της Πανεπιστημιούπολης του ΑΠΘ, προκαλώντας αντιδράσεις.

Για το περιστατικό τοποθετήθηκαν με ανακοίνωσή τους οι Πρυτανικές Αρχές καταδικάζοντας τη βεβήλωση του μνημείου.

Αναλυτικά αναφέρουν:

Οι Πρυτανικές Αρχές καταδικάζουν τη βεβήλωση του μνημείου που είναι αφιερωμένο στο Παλαιό Εβραϊκό Νεκροταφείο, το οποίο βρίσκεται εντός της Πανεπιστημιούπολης. Η εβραϊκή κοινότητα της Θεσσαλονίκης αποτελεί οργανικό στοιχείο της πόλης και η ιστορία της κομμάτι της θεσμικής μνήμης του Πανεπιστημίου μας.

Οι Πρυτανικές Αρχές έχουν φροντίσει για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών, ενώ θα λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ