Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πού έχει έργα σήμερα στη Θεσσαλονίκη – Κλείνουν λωρίδες στον Περιφερειακό

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Εργασίες από συνεργεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου

Εργασίες σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου της Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν συνεργεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σήμερα, Τρίτη 3 Μαρτίου. Συγκεκριμένα, έργα γίνονται σήμερα σε συνολικά 5 δρόμους της πόλης με αποτέλεσμα να υπάρχουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και κλειστές λωρίδες.

Αναλυτικά, σε ανακοινώσεις της η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αναφέρει:

 

Περιφερειακός

Τις εργασίες συντήρησης του ηλεκτροφωτισμού στον κόμβο Κ12 της Περιφερειακής Οδού Θεσσαλονίκης- Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών, στους κλάδους εισόδου- εξόδου με τμηματικό αποκλεισμό της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας, θα συνεχίσει η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από την Τρίτη 3 Μαρτίου έως και την Πέμπτη 5 Μαρτίου 2026, κατά τις ώρες 07.00-15.00 και ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.

Ήδη έχει γίνει η σχετική συνεννόηση με την Υποδιεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ώστε να υπάρξουν οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ασφαλέστερη διεξαγωγή της κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια των εργασιών.

 

Θεσσαλονίκης - Νέων Μουδανιών

Τις παρακάτω εργασίες συντήρησης στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης- Νέων Μουδανιών θα πραγματοποιήσει η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας την ερχόμενη εβδομάδα:

1. Νυχτερινές εργασίες διαγράμμισης από τη Δευτέρα 2 Μαρτίου έως και την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2026, από τις 9.00 το βράδυ έως τις 06.00 το πρωί της επόμενης ημέρας, ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες. Οι εργασίες διαγράμμισης θα γίνουν στο τμήμα της οδού μεταξύ του ανισόπεδου κόμβου Κ12 (Χ.Θ. 8+000 περίπου) και του ανισόπεδου κόμβου Νέου Ρυσίου (Χ.Θ. 18+500 περίπου) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

2. Εργασίες αποσυναρμολόγησης/συναρμολόγησης μεταλλικών στηθαίων ασφαλείας από τη Δευτέρα 2 Μαρτίου έως και την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2026, από τις 08.30 π.μ. έως τη δύση του ηλίου, ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη στις εξής θέσεις:

– Χ.Θ. 36+000 στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας

– Χ.Θ. 39+000 στην αριστερή και δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας

– Χ.Θ. 39+500 στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας

Οι εργασίες θα εκτελεστούν από κινητά συνεργεία με αποκλεισμό της αντίστοιχης λωρίδας κυκλοφορίας τμηματικά, σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις. Επισημαίνεται ο χρόνος αποκλεισμού των οδικών τμημάτων για την εκτέλεση των εργασιών θα είναι σχετικά μικρός και σύμφωνα με την εξέλιξη των εργασιών.

Ήδη έχει γίνει η σχετική συνεννόηση με την Υποδιεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης και με τα Τμήματα Τροχαίας Θέρμης και Μουδανιών ώστε να υπάρξουν οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ασφαλέστερη διεξαγωγή της κυκλοφορίας στη διάρκεια των εργασιών.

 

Θεσσαλονίκης - Νέων Μουδανιών

Τις εργασίες καθαρισμού από φερτά υλικά και αυτοφυή βλάστηση στα ερείσματα και στις επενδεδυμένες τάφρους στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης- Ν.Μουδανιών και στην Επαρχιακή Οδό Νέων Μουδανιών- Κύκλωμα Κασσάνδρας συνεχίζει η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από τη Δευτέρα 2 Μαρτίου έως και την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2026, από τις 07.00 π.μ. έως τη δύση του ηλίου, ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.

Οι εργασίες εκτελούνται σε όλο το μήκος συγκεκριμένων οδικών αξόνων από κινητά συνεργεία εκατέρωθεν του οδοστρώματος κυκλοφορίας της οδού και στις δύο κατευθύνσεις, με αποκλεισμό της αντίστοιχης λωρίδας κυκλοφορίας τμηματικά. Επισημαίνεται ότι ο χρόνος αποκλεισμού των οδικών τμημάτων για την εκτέλεση των εργασιών είναι σχετικά μικρός και σύμφωνα με την εξέλιξη των εργασιών.

Ήδη έχει γίνει η σχετική συνεννόηση με την Υποδιεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης καθώς και με τα Τμήματα Τροχαίας Μουδανιών και Θέρμης, ώστε να υπάρξουν οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ασφαλέστερη διεξαγωγή της κυκλοφορίας στη διάρκεια των εργασιών.

 

Εθνική Οδός Θεσσαλονίκης - Σερρών

Εργασίες κλάδευσης δέντρων στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Σερρών θα πραγματοποιήσει η Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2026 και με διάρκεια μίας (1) εβδομάδας, με ώρα έναρξης στις 07.00 π.μ. και ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.

Οι εργασίες θα πραγματοποιούνται με αποκλεισμό μίας λωρίδας κυκλοφορίας.

Ήδη έχει γίνει η σχετική συνεννόηση με το Τμήμα Τροχαίας Λητής ώστε να υπάρξουν οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ασφαλέστερη διεξαγωγή της κυκλοφορίας στη διάρκεια των εργασιών.

 

Επαρχιακή Οδός 25 (Σταυρός - όρια Νομού Χαλκιδικής)

Τις παρακάτω εργασίες θα πραγματοποιήσει η Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην Επαρχιακή Οδό 25 (Σταυρός- όρια Νομού Χαλκιδικής) καθώς και στις παράπλευρες αυτής οδούς Μακεδονίας και Μεγαλόχαρης (από το σημείο του Beach Bar Beles στη διασταύρωση με την περιμετρική οδό του οικισμού Μηλιές έως και τη θέση Φουρκέτα):

1. Κατασκευή σωληνωτών τεχνικών αποχέτευσης ομβρίων υδάτων, για την αντιπλημμυρική θωράκιση του οδοστρώματος της Επαρχιακής Οδού 25, των παράπλευρων οδών αυτής και του οικισμού Μηλιές, που αυτές εξυπηρετούν, με την κατασκευή εγκάρσιων στο οδόστρωμα τεχνικών

2. Κατασκευή καναλιού απορροής ομβρίων υδάτων και τοποθέτηση στηθαίων κατά μήκος του οδοστρώματος στη θέση Φουρκέτα

3. Αποκατάσταση, ασφαλτόστρωση και επαναφορά όλων των οδών, στις οποίες έγιναν παρεμβάσεις, στην κυκλοφορία.

Ο παραπάνω αποκλεισμός θα ξεκινήσει την Πέμπτη 26-02-2026 στις 7:00 π.μ. και θα διαρκέσει έως την ολοκλήρωση των εργασιών, σε τρεις μήνες περίπου – εκτός απρόοπτων καταστάσεων κακοκαιρίας. Για την κυκλοφορία θα δοθεί ως παράκαμψη η ως άνω αναφερθείσα περιμετρική οδός, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην εγκεκριμένη κυκλοφοριακή μελέτη.

Ήδη έχει γίνει η σχετική συνεννόηση με το Τμήμα Τροχαίας Ασπροβάλτας ώστε να υπάρξουν οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ασφαλέστερη διεξαγωγή της κυκλοφορίας στη διάρκεια των εργασιών.

 

Εθνική Οδός 16 Θεσσαλονίκης- Γαλάτιστας- Αρναίας- Παλαιοχωρίου

Εργασίες διαγράμμισης στην Εθνική Οδό 16 Θεσσαλονίκης- Γαλάτιστας- Αρναίας – Παλαιοχωρίου θα πραγματοποιήσει η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από την Τρίτη 3 Μαρτίου έως και την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2026, από τις 07.00 π.μ. έως τη δύση του ηλίου και ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.

Οι εργασίες διαγράμμισης (αξονικές γραμμές και οριογραμμές) θα πραγματοποιηθούν στο τμήμα της οδού από τον κόμβο Γαλάτιστας (Χ.Θ. 41+200 περίπου) έως και τον κόμβο Αγίου Προδρόμου (Χ.Θ. 49+000 περίπου)

Ήδη έχει γίνει η σχετική συνεννόηση με το Τμήμα Τροχαίας Πολυγύρου ώστε να υπάρξουν οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ασφαλέστερη διεξαγωγή της κυκλοφορίας στη διάρκεια των εργασιών.

 

Επαρχιακή Οδός 25 (Σταυρός - όρια νομού Χαλκιδικής)

Εργασίες θωράκισης του οδοστρώματος με την κατασκευή σωληνωτών τεχνικών αποχέτευσης ομβρίων υδάτων στην Επαρχιακή Οδό 25 (Σταυρός – όρια Νομού Χαλκιδικής) και στις παράπλευρες οδούς αυτής θα πραγματοποιήσει η Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, από την Πέμπτη 27 Μαρτίου 2025 και με διάρκεια ενός (1) χρόνου.

Αναλυτικά, πρόκειται για τις εξής εργασίες:

1. Κατασκευή σωληνωτών τεχνικών αποχέτευσης ομβρίων υδάτων, για την αντιπλημμυρική θωράκιση του οδοστρώματος της Επαρχιακής Οδού 25, των παράπλευρων οδών αυτής και του οικισμού Μηλιές, που αυτές εξυπηρετούν. Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν με αποκλεισμό μίας λωρίδας κυκλοφορίας, στην περιοχή κοντά στο παραλιακό κέντρο «Φαβέλα», με πλήρη αποκλεισμό της οδού και διοχέτευση της κυκλοφορίας στην περιφερειακή οδό του οικισμού, από την πρώτη διασταύρωση μετά τη «Φαβέλα» μέχρι και τη θέση «Φουρκέτα».

2. Αποκατάσταση, ασφαλτόστρωση και επαναφορά όλων των οδών, στις οποίες έγιναν παρεμβάσεις, στην κυκλοφορία.

Οι εργασίες θα πραγματοποιούνται για έναν χρόνο, με ώρα έναρξης στις 07.30 το πρωί και ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες, με μέριμνα για τη μικρότερη δυνατή όχληση για την τοπική κοινωνία και τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια κυκλοφορίας.

Ήδη έχει γίνει η σχετική συνεννόηση με το Τμήμα Τροχαίας Ασπροβάλτας, ώστε να υπάρξουν οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ασφαλέστερη διεξαγωγή της κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια των εργασιών.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Αυτός είναι ο αστυνομικός που έσωσε 2 παιδιά από φωτιά στο σπίτι τους
Πώς περιέγραψε τις στιγμές αγωνίας όταν πήρε φωτιά το σπίτι τους στα Γιαννιτσά την ώρα που διάβαζαν για τις ενδοσχολικές εξετάσεις
Θεσσαλονίκη: Αυτός είναι ο αστυνομικός που έσωσε 2 παιδιά από φωτιά στο σπίτι τους
Θλίψη στη Θεσσαλονίκη: Πέθανε ο Δημήτρης Σαλπιστής – Η σπουδαία παρακαταθήκη του
Σπουδαία προσωπικότητα του πολιτισμού και της αυτοδιοίκησης, συνέδεσε το όνομά του με τη ίδρυση μεγάλων μουσείων μουσείων
Θλίψη στη Θεσσαλονίκη: Πέθανε ο Δημήτρης Σαλπιστής – Η σπουδαία παρακαταθήκη του