Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Νέα φώτα σε 4 κεντρικούς δρόμους – Πού εκσυγχρονίστηκε ο φωτισμός

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας στην περιοχή και την αναβάθμιση της νυχτερινής εικόνας των συγκεκριμένων δρόμων

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης προχώρησε στον εκσυγχρονισμό του δημοτικού φωτισμού στις οδούς Αντιγονιδών, Κρυστάλλη, Συγγρού (από Κρυστάλλη έως Εγνατία) και Επισκόπου Αμβροσίου, με φωτιστικά τεχνολογίας LED, με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας στην περιοχή και την αναβάθμιση της νυχτερινής εικόνας των συγκεκριμένων δρόμων.

Η παρέμβαση, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου Θεσσαλονίκης, κρίθηκε αναγκαία, καθώς στις παραπάνω οδούς ο δημοτικός φωτισμός ήταν παλαιάς τεχνολογίας, αραιής διάταξης και ανεπαρκής, ιδιαίτερα λόγω της ανάπτυξης των δένδρων. Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι οι συγκεκριμένοι δρόμοι συγκροτούν και τον σχολικό δακτύλιο του 4ου Γυμνασίου και του 4ου Γενικού Λυκείου Θεσσαλονίκης, καθιστώντας την αναβάθμιση του φωτισμού κομβική για την ασφαλέστερη κίνηση πεζών και οχημάτων.

Στην οδό Αντιγονιδών, που αποτελεί ιστορικό εμπορικό άξονα της πόλης, τοποθετήθηκαν 15 εξάμετροι ιστοί οδοφωτισμού. Οι ιστοί αυτοί, πέρα από το βασικό φωτιστικό σώμα, φέρουν και δεύτερο φωτιστικό σε ύψος 4 μέτρων για τον φωτισμό του πεζοδρομίου, καθώς η οδός διαθέτει πεζοδρόμια μεγάλου εύρους.

Στις οδούς Κρυστάλλη, Συγγρού και Επισκόπου Αμβροσίου, το έργο περιλάμβανε την τοποθέτηση 38 φωτιστικών κορυφής σε τετράμετρους ιστούς, σε αμφίπλευρη διάταξη, ώστε να επιτυγχάνεται καλύτερη απόδοση φωτισμού ανάμεσα από τις δενδροστοιχίες.

Τα νέα φωτιστικά τεχνολογίας LED που εγκατέστησε το Τμήμα Ηλεκτροφωτισμού και Ενεργειακής Διαχείρισης Δικτύου, της Διεύθυνσης Έργων Αναπλάσεων και Συντηρήσεων Δημόσιου Χώρου, ανταποκρίνονται στις σύγχρονες προδιαγραφές και τα πρότυπα φωτισμού, διαθέτουν χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση και υψηλή απόδοση χρωμάτων, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας και της λειτουργικότητας του δημόσιου χώρου.

Με στοχευμένες παρεμβάσεις σε σημεία με αυξημένες ανάγκες, ο Δήμος Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις δράσεις του για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και την ενίσχυση της ασφάλειας στις γειτονιές της πόλης.

Δείτε τις φωτογραφίες που δόθηκαν από το δήμο Θεσσαλονίκης:

fotismos_kentro_antigonidon_2.jpg
fotismos_kentro_antigonidon_1.jpg
fotismos_kentro_3.jpg
fotismos_kentro_2.jpg
fotismos_kentro_1.jpg

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ψηφίστηκε επί της Αρχής το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο
Το νομοσχέδιο καταψήφισαν επί της Αρχής ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση, Πλεύση Ελευθερίας, ενώ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και «Νίκη» επέλεξαν να τοποθετηθούν στην...
Ψηφίστηκε επί της Αρχής το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο
Τραμπ: «Αντιπατριωτικό» το ψήφισμα της Βουλής των Αντιπροσώπων για απόσυρση από το Ιράν
Ο Αμερικανός πρόεδρος κάνει λόγο για μια «αντιπατριωτική» ενέργεια που διαταράσσει τις διαπραγματεύσεις με την Τεχεράνη
Τραμπ: «Αντιπατριωτικό» το ψήφισμα της Βουλής των Αντιπροσώπων για απόσυρση από το Ιράν
Σε κλίμα συγκίνησης το τελευταίο «αντίο» στον δημοσιογράφο Νάσο Αθανασίου
Δεκάδες συνάδελφοι, συγγενείς και φίλοι βρέθηκαν στον ναό της Μεταμορφώσεως στα Βριλήσσια για να αποχαιρετήσουν τον δημοσιογράφο Νάσο Αθανασίου
Σε κλίμα συγκίνησης το τελευταίο «αντίο» στον δημοσιογράφο Νάσο Αθανασίου