Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Γ. Ορφανός «Πολλαπλά τα οφέλη από την κτηματογράφηση»

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.
Στα οφέλη που προκύπτουν από την κτηματογράφηση, τόσο για τον πολίτη, όσο και για την ελληνική οικονομία, αναφέρθηκε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός, κατά την έναρξη των εργασιών του 4ου πανελλήνιου συνεδρίου αγρονόμων τοπογράφων που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη.

Στο χαιρετισμό του, ο κ. Ορφανός τόνισε μεταξύ άλλων πως με τη διαδικασία της κτηματογράφησης, προσδιορίζεται η ιδιωτική ιδιοκτησία, διασφαλίζεται η δημόσια και δημοτική περιουσία, περιορίζεται η γραφειοκρατία και ενισχύεται η διαφάνεια και η ασφάλεια στις μεταβιβάσεις ακινήτων.

«Σε αυτή την προσπάθεια που ουσιαστικά συντελεί στην ανασυγκρότηση της χώρας και ανοίγει το δρόμο για την ανάπτυξη της, ο ρόλος του αγρονόμου τοπογράφου μηχανικού είναι σημαντικός», επισήμανε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης ενώ αναφέρθηκε και στις δράσεις που υλοποιεί το ΥΜΑΘ, σχετικά με ζητήματα διευθέτησης αρχιτεκτονικών και πολεοδομικών διαφορών. «Εδώ και ένα μήνα, λειτουργούν στο υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης τα Κεντρικά Συμβούλια Αρχιτεκτονικής (ΚΕΣΑ) και Επίλυσης Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΚΕΣΥΠΟΘΑ).

Με αυτό τον τρόπο, βάζουμε τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών που έπρεπε να ταξιδέψουν μέχρι την Αθήνα για να διευθετήσουν τέτοιους είδους ζητήματα», υπογράμμισε ο κ. Ορφανός.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτές είναι οι 6 περιοχές στην Ελλάδα που εμφανίζονται καρχαρίες - Και στη Χαλκιδική
H τελευταία επίθεση στη χώρα ήταν πριν από 45 χρόνια και η τελευταία θανατηφόρα επίθεση πριν 60 χρόνια
Αυτές είναι οι 6 περιοχές στην Ελλάδα που εμφανίζονται καρχαρίες - Και στη Χαλκιδική
Ζελένσκι: Kαλεί τον Πούτιν σε συνάντηση - Ζητά «κατάπαυση του πυρός»
«Η Ουκρανία είναι έτοιμη για κατάπαυση του πυρός κατά τη διάρκεια των συνομιλιών» - Έτοιμος για «συμβιβασμούς» είχε δηλώσει νωρίτερα, ο Πούτιν
Ζελένσκι: Kαλεί τον Πούτιν σε συνάντηση - Ζητά «κατάπαυση του πυρός»