Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Θεσσαλονίκη: Δύο νέα σχολεία που χτίζονται επισκέφθηκε ο Μητσοτάκης (ΦΩΤΟ + VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Δύο νέα σχολεία που χτίζονται επισκέφθηκε ο Μητσοτάκης (ΦΩΤΟ + VIDEO)
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Ο πρωθυπουργός βρέθηκε στο εργοτάξιο του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αμπελοκήπων και του 32ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης στη Χαριλάου

Του Μιχαήλ Λιάπη

Το εργοτάξιο του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αμπελοκήπων το οποίο βρίσκεται υπό ανέγερση επισκέφτηκε ο πρωθυπουργός, Κ. Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της σημερινής του επίσκεψης στη Θεσσαλονίκη.

Σε δηλώσεις που έκανε μαζί με το δήμαρχο Αμπελοκήπων - Μενεμένης, Λάζαρο Κυρίζογλου, ο πρωθυπουργός έδωσε έμφαση στα έργα που πραγματοποιούνται για ενίσχυση των σχολικών υποδομών και της ανάπτυξης στη δυτική πλευρά της πόλης. Συγκεκριμένα, είπε ότι «συνολικά 17 νέα σχολεία κατασκευάζονται στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τα περισσότερα εκ των οποίων στη δυτική Θεσσαλονίκη, μέσω συμπράξεων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Ένα από αυτά είναι και το 5ο Δημοτικό Σχολείο Αμπελοκήπων, το οποίο θα αντικαταστήσει κτίριο του 1972 που κρίθηκε ακατάλληλο». Όπως υπογράμμισε, το νέο συγκρότημα θα είναι βιοκλιματικό, πλήρως προσβάσιμο, με αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και πρόβλεψη συντήρησης για 26 χρόνια. Μάλιστα, είπε ότι αυτή είναι μια μικρή ένδειξη για τη μεγάλη φροντίδα που δείχνει η κυβέρνηση ειδικά για τη δυτική Θεσσαλονίκη.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, δήλωσε ότι το νέο 5ο Δημοτικό Σχολείο αναμένεται να λειτουργήσει στις 11 Σεπτεμβρίου του επόμενου σχολικού έτους.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός είχε επισκεφτεί και το εργοτάξιο του 32ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης στην περιοχή της Χαριλάου, στα Τροχιοδρομικά.

Δείτε το βίντεο και τις φωτογραφίες του TyposThes από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο εργοτάξιο του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αμπελοκήπων:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Θεσσαλονίκη

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Γιουτίκας: Στόχος ακόμη 60 κατοικίες για ευάλωτα νοικοκυριά στη Θεσσαλονίκη

Απάτη 11 εκατ. σε βάρος του ΕΦΚΑ: Βαριές κατηγορίες στους 22 συλληφθέντες