Ειδική επιχειρησιακή δράση σε περιοχές του Δήμου Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας των ανηλίκων και την αποτροπή τους από κατανάλωση αλκοολούχων ποτών. Στο πλαίσιο της δράσης ελέγχθηκαν συνολικά 74 ανήλικοι, καθώς και 11 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Αναλυτικά, σε ανακοίνωσή της η αστυνομία αναφέρει:
Από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Θεσσαλονίκης σχεδιάστηκε ειδική επιχειρησιακή δράση για την πρόληψη της παραβατικότητας των ανηλίκων και την αποτροπή τους από κατανάλωση αλκοολούχων ποτών, η οποία υλοποιήθηκε απογευματινές και βραδινές ώρες χθες (05-04-2026), σε περιοχές του Δήμου Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή αστυνομικών των Διευθύνσεων Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων, Αστυνομίας, Αλλοδαπών και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης.
Στο πλαίσιο της δράσης ελέγχθηκαν συνολικά 74 ανήλικοι, καθώς και 11 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Σκοπός ήταν η συλλογή στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας, καθώς και η αποτροπή κατανάλωσης αλκοολούχων ποτών από αυτούς.
Τα στοιχεία που συλλέγονται θα αποτελέσουν αντικείμενο αξιολόγησης, αξιοποίησης και διερεύνησης για το σχεδιασμό στοχευμένων δράσεων σε περιοχές όπου διαπιστώνεται συσσώρευση περιστατικών ανήλικης παραβατικότητας.
Ανάλογες εξορμήσεις θα συνεχιστούν στο πεδίο της πρόληψης και αντιμετώπισης του φαινομένου της νεανικής εγκληματικότητας.
Έλεγχοι και για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα
Επίσης, αστυνομικοί της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν συστηματικούς ελέγχους με σκοπό τον εντοπισμό και τη σύλληψη ατόμων, σε βάρος των οποίων εκκρεμούν διωκτικά έγγραφα. Στο πλαίσιο αυτό, κατά το τελευταίο 24ωρο, συνελήφθησαν έξι άτομα.
Αναλυτικά, σε σχετική ανακοίνωσή της η αστυνομία αναφέρει:
Στοχευμένους ελέγχους με σκοπό τον εντοπισμό και τη σύλληψη φυγόποινων ατόμων, αλλά και καταζητούμενων δυνάμει σχετικών ενταλμάτων, διενεργούν συστηματικά αστυνομικοί Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.
Στο πλαίσιο αυτό, κατά το τελευταίο 24ωρο, συνελήφθησαν έξι άτομα, για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα, με χαρακτηριστική την περίπτωση 58χρονου ημεδαπού σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης Τακτικού Ανακριτή Πλημμελειοδικών Χαλκίδας, για Ληστεία.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
