Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Αυξημένη η κίνηση στα ανθοπωλεία για τον Επιτάφιο - Ποια λουλούδια παίρνουν

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Τι λουλούδια επιλέγουν για τον στολισμό – Πιο νωρίς φέτος φτιάχνουν το μπαλκόνι τους με φυτά

Της Λεμονιάς Βασβάνη

Αυξημένη είναι αυτές τις μέρες η κίνηση στα ανθοπωλεία της Θεσσαλονίκης. Με αφορμή τον στολισμό του Eπιταφίου αλλά και την έξοδο για το Πάσχα πολλοί επιλέγουν να πάρουν λουλούδια.

Όπως ανέφερε σε τηλεφωνική μας συνομιλία ο κ. Παναγιώτης Τζιβάνης ιδιοκτήτης ανθοπωλείου: «Στον Επιτάφιο κυριαρχούν τα γαρύφαλλα και τα στεφανάκια από γαρύφαλλα. Μετά κάθε ενορία επιλέγει τον δικό της στολισμό. Πχ συνήθως προτιμούν γαρύφαλλα, άλλες επιλέγουν γιρλάντες με ορτανσίες, αμάραντους, τριαντάφυλλα. Οι τιμές είναι σταθερά χαμηλές. Το γαρύφαλλο δεν είναι ακριβό στην αγορά μας. Το στεφανάκι κοστίζει από 6-15 ευρώ. Μετά αρκετοί προτιμούν να πάρουν απλά ανθάκια γαρύφαλλων».

Η κίνηση αναμένεται να κορυφωθεί, όπως μας είπε, την Μεγάλη Πέμπτη το απόγευμα. Επίσης αρκετοί έρχονται και το Μεγάλο Σάββατο για να κάνουν αγορές με αφορμή τις επισκέψεις που θα πραγματοποιήσουν είτε σε φίλους ή στα χωριά τους και στα εξοχικά τους. Για αυτή την περίσταση επιλέγουν συνήθως φυτά εξωτερικού χώρου πχ ορτανσίες, πασχαλιές και τριανταφυλλιές. Οι γλάστρες αυτές κοστίζουν συνήθως από 10 μέχρι 25 ευρώ».

Πράσινα μπαλκόνια

Αξίζει να σημειωθεί πως με δεδομένες τις καλές καιρικές συνθήκες δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έσπευσαν να φτιάξουν την δική τους πράσινη γωνιά στο σπίτι τους.

«Φέτος ο καιρός ήταν καλός από τα τέλη Φεβρουαρίου. Οπότε είχαμε νωρίτερα κίνηση για πελάτες που ήθελαν να βάλουν λουλούδια στο μπαλκόνι τους. Συνήθως επιλέγουν εποχιακά αρωματικά πχ δυόσμος, ρίγανη, βασιλικός, θυμάρι, δεντρολίβανο, ενώ άλλοι χρωματιστά και μερικοί θάμνους», δήλωσε ο κ. Τζιβάνης.

Τέλος κάλεσε τους ενδιαφερόμενους πελάτες να προμηθευτούν τα λουλούδια και φυτά που επιθυμούν μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο καθώς αρκετά ανθοπωλεία θα είναι κλειστά την Κυριακή του Πάσχα.

Στολισμός Επιταφίου από μέλη του Β’ Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Θεσσαλονίκης

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Τουριστικής Ανάπτυξης και Διαδημοτικής Συνεργασίας και η Αντιδημαρχία Μέριμνας για την Τρίτη Ηλικία, Κοινοτήτων και Δημοτικής Αποκέντρωσης, συνεχίζουν την παράδοση στολισμού Επιταφίου από μέλη του Β’ Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Δημοτικού Συμβουλίου, παράδοση που ξεκίνησε το 2000.

Την Μεγάλη Πέμπτη 9 Απριλίου και ώρα 18.30, τα μέλη του Κ.Α.Π.Η. θα στολίσουν τον Επιτάφιο στο Παρεκκλήσι των Τριών Μαρτύρων, Αγάπης, Ειρήνης και Χιονίας, στον αύλειο χώρο του 59ου Δημοτικού Σχολείου (Αρχαιοτήτων 3) - Ενορία Παναγίας Φανερωμένης.

Το παρεκκλήσι κτίστηκε το 1920 από Έλληνες πρόσφυγες, από την περιοχή Γανοχώρων της Ανατολικής Θράκης που εγκαταστάθηκαν στη Θεσσαλονίκη το 1914. Σε αυτό βρισκόταν η εικόνα της Παναγίας Φανερωμένης μέχρι το 1961, οπότε και κτίστηκε ο καινούργιος Ναός, αφού το παρεκκλήσι δεν μπορούσε πλέον να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της ενορίας.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο βασιλιάς της Ισπανίας στον τελικό του Μουντιάλ (VIDEO)
Η παρουσία τους κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου των Ηνωμένων Πολιτειών τράβηξε τα βλέμματα των φιλάθλων, σε ένα κατάμεστο στάδιο, λίγο πριν από...
Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο βασιλιάς της Ισπανίας στον τελικό του Μουντιάλ (VIDEO)