Σειρά από τρία περιστατικά με ΙΧ και παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας καταγράφηκαν μέσα σε λίγες ώρες στη Θεσσαλονίκη, με τις Αρχές να προχωρούν σε ισάριθμες συλλήψεις οδηγών για μέθη, επικίνδυνη οδήγηση και παραποίηση στοιχείων κυκλοφορίας.
Το σοβαρότερο περιστατικό σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (19-04-2026) στους Νέους Επιβάτες, όπου ένας 45χρονος ημεδαπός, οδηγώντας ΙΧ, προσέκρουσε σε σταθμευμένα οχήματα προκαλώντας υλικές ζημιές. Στη συνέχεια, εγκατέλειψε τον τόπο του ατυχήματος, ωστόσο εντοπίστηκε λίγο αργότερα από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Θέρμης. Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ, με αποτέλεσμα τη σύλληψή του.
Λίγες ώρες νωρίτερα, το μεσημέρι του Σαββάτου (18-04-2026), στην οδό Μοναστηρίου, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν έναν 68χρονο ημεδαπό να οδηγεί ΙΧ και να πραγματοποιεί ακανόνιστους ελιγμούς, θέτοντας σε κίνδυνο την κυκλοφορία. Σε έλεγχο που ακολούθησε, διαπιστώθηκε ότι και εκείνος βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης, με αποτέλεσμα να συλληφθεί από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης.
Το τρίτο περιστατικό καταγράφηκε επίσης τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής στο Ωραιόκαστρο, όπου αστυνομικοί του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας προχώρησαν στη σύλληψη ενός 53χρονου ημεδαπού. Κατά τον έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι είχε τοποθετήσει στο όχημά του εμπρόσθια πινακίδα κυκλοφορίας που αντιστοιχούσε σε άλλο όχημα, παραβιάζοντας τη σχετική νομοθεσία.
Και στις τρεις περιπτώσεις, σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος των συλληφθέντων, ενώ αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον των αρμόδιων δικαστικών αρχών.
- Εξαφάνιση 26χρονου στη Θεσσαλονίκη – Μεγάλη κινητοποίηση, ποια τα στοιχεία του
- Μακάριος Λαζαρίδης: Το τηλεφώνημα που τον «παραίτησε» – Σάλος με επίθεση στην Ντόρα
- Αυτοκίνητο ΙΧ «σφαίρα» στη Θεσσαλονίκη – Πήγαινε με 192 χλμ/ώρα με όριο τα 70 (ΦΩΤΟ)
- Μετρό Θεσσαλονίκης: «Κλειδώνει» η επέκταση στα Βορειοδυτικά - Χωροθέτηση σταθμών
