Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μαθητής - ήρωας έσωσε γυναίκα από πνιγμό σε γνωστό εστιατόριο στη Θεσσαλονίκη

mathitis
Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

«Θα βοηθήσω εγώ, ξέρω» είπε ο μαθητής όταν αντιλήφθηκε τι συνέβη

Ήρωας έγινε ένας μαθητής της Γ' Λυκείου, καθώς κατάφερε να σώσει γυναίκα από πνιγμό σε γνωστό εστιατόριο της Θεσσαλονίκης. 

Σύμφωνα με ανάρτηση της της Ελληνικής Ανθρωπιστικής Οργάνωσης Αναζωογόνησης «Kids Save Lives» το συμβάν έγινε το σαββατοκύριακο, και μόλις ο μαθητής αντιλήφθηκε τι συνέβη, ενημέρωσε πως μπορεί να βοηθήσει τη γυναίκα. 

Ο ίδιος, με την τεχνική Cheimlich κατάφερε να πετάξει το ξένο σώμα (γαρίδα) κι έτσι η γυναίκα κατάφερε να αναπνεύσει, σώζοντάς της με αυτόν τον τρόπο τη ζωή. 

Αναλυτικά Οργάνωση αναφέρει:

«Θα βοηθήσω εγώ, ΞΕΡΩ"!! Μαθητής Λυκείου έσωσε γυναίκα από πνιγμονή!

Ο Θοδωρής, μαθητής Γ' Λυκείου στα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη στη Θεσσαλονίκη, το σαββατοκύριακο έγινε ο ήρωας της ημέρας σε γνωστό εστιατόριο της Θεσσαλονίκης (Miami)!

Μια γυναίκα έμαθε πλήρη πνιγμονή από ξένο σώμα (γαρίδα) και σηκώθηκε για να καταλάβουν και οι γύρω της πως δεν μπορούσε να αναπνεύσει!

Για καλή της τύχη, ο Θοδωρής εκπαιδεύεται 4 συνεχή χρόνια στο σχολείο του σε δεξιότητες Βασικής Υποστήριξης της Ζωής, μέσα από το πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του KIDS SAVE LIVES.

Όταν συνειδητοποίησε πως το εστιατόριο πάγωσε στην εικόνα της πνιγμονής, φώναξε "Θα βοηθήσω εγώ, ΞΕΡΩ"!!!

Με θάρρος, πήγε κοντά στο θύμα και μετά από λίγες γενναίες κοιλιακές ώσεις (τεχνική Cheimlich), κατάφερε να πετάξει μακριά το ξένο σώμα, καταφέρνοντας να αναπνεύσει η γυναίκα!!!!!!!!!

Αργότερα η γυναίκα τον ευχαρίστησε και εκεί της ανέφερε πως ο ίδιος έμαθε ΚΑΡΠΑ και άλλες δεξιότητες... ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ!

Φέτος συμμετέχουν στο εθελοντικό πρόγραμμά μας 1.350 σχολεία, 200 περίπου εθελοντές εκπαιδευτές και 165.000 μαθητές και εκπαιδευτικοί!

Το δικό σου σχολείο συμμετέχει;

Μήπως θα έπρεπε χωρίς διακρίσεις να διδάσκουμε όλα τα ΠΑΙΔΙΑ σε κάθε σχολείο;

Αν στηρίζεις κι εσύ την πρόταση μας για θεσμοθέτηση του Μαθήματος ΚΑΡΠΑ | Πρώτων Βοηθειών από το Υπουργείο Παιδείας, κοινοποίησε την καλή είδηση της ημέρας!!

Συγχαρητήρια στον Θοδωρή, συγχαρητήρια στην υπέροχη εκπαιδεύτριά του Δέσποινα Λυγούρα και τους συμμαθητές του Αρετή, Σωτηρία και Ζάχο, οι οποίοι έχουν γίνει εκπαιδευτές και συμμετέχουν πολύ ενεργά στην εκπαίδευση των συμμαθητών τους

Είστε η ελπίδα μας, οι διασώστες των επόμενων 50 ετών!!!»

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έκτακτη σύσκεψη για τον καύσωνα - Σε αυξημένη ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία
Στο επίκεντρο της σύσκεψης βρέθηκε η εξέλιξη των ιδιαίτερα υψηλών θερμοκρασιών που θα διατηρηθούν έως και την Τετάρτη
Έκτακτη σύσκεψη για τον καύσωνα - Σε αυξημένη ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία
Χειροπέδες σε άνδρα στη Χαλκιδική - Για κοκαΐνη και οπλοκατοχή
Στο Ι.Χ.Ε. όχημα που χρησιμοποιούσε αλλά και στην κατοχή του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δέκα συσκευασίες με κοκαΐνη, συνολικού βάρους 83,04 γραμμαρίων
Χειροπέδες σε άνδρα στη Χαλκιδική - Για κοκαΐνη και οπλοκατοχή