Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Θεσσαλονίκη: Απάτες με δήθεν οφειλές – Έπαιρναν χρήματα και χρυσαφικά

Θεσσαλονίκη: Απάτες με δήθεν οφειλές – Έπαιρναν χρήματα και χρυσαφικά
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Οι δράστες κατάφεραν να πάρουν το χρηματικό ποσό των 1.800 ευρώ και χρυσαφικά συνολικής αξίας 15.000 ευρώ

Εξιχνιάστηκαν περιπτώσεις απάτης από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αμπελοκήπων-Μενεμένης. Συγκεκριμένα, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 2 ατόμων που έπαιρναν χρηματικά ποσά και κοσμήματα από τα θύματά τους με το πρόσχημα εξόφλησης οικονομικών εκκρεμοτήτων συγγενών τους. Οι δράστες κατάφεραν να πάρουν το χρηματικό ποσό των 1.800 ευρώ και χρυσαφικά συνολικής αξίας 15.000 ευρώ.

Αναλυτικά, σε ανακοίνωσή της η αστυνομία αναφέρει:

Πέραν της αστυνόμευσης του Νομού Θεσσαλονίκης με πεζές και εποχούμενες περιπολίες, συστηματικές και στοχευμένες δράσεις που οδηγούν σε αυτόφωρες συλλήψεις για διάφορα αδικήματα, Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης διενεργούν έρευνες σχετικά με υποθέσεις που έλαβαν χώρα σε προγενέστερο χρόνο, προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι δράστες.

Στο πλαίσιο αυτό, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αμπελοκήπων-Μενεμένης, έπειτα από μεθοδική και επισταμένη έρευνα και σε συνεργασία με επιστημονικό προσωπικό της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, ταυτοποίησαν τα στοιχεία δύο ημεδαπών ηλικίας 28 και 35 ετών, που ενέχονται σε δύο (2) περιπτώσεις απάτης, κατά τις οποίες, με το πρόσχημα οικονομικών εκκρεμοτήτων συγγενικών προσώπων των παθόντων, αποσπούσαν χρηματικά ποσά και κοσμήματα.

Οι πράξεις αυτές έλαβαν χώρα κατά το χρονικό διάστημα Φεβρουαρίου – Απριλίου 2026, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης, ενώ η λεία των δραστών αφορά το χρηματικό ποσό των (1.800) ευρώ και σε χρυσαφικά συνολικής αξίας (15.000) ευρώ.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε σχετική δικογραφία η οποία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Έλεγχοι στο Δενδροπόταμο

Πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή του Δενδροποτάμου για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας και την εδραίωση αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες. Ελέγχθηκαν συνολικά 91 άτομα και 55 οχήματα.

Αναλυτικά, σε ανακοίνωσή της η αστυνομία αναφέρει:

Στο πλαίσιο υλοποίησης επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας και την εδραίωση αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες, πρωινές ώρες χθες (19-05-2026), πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή του Δενδροποτάμου.

Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αμπελοκήπων – Μενεμένης, με τη συνδρομή προσωπικού των Διευθύνσεων Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων, Άμεσης Δράσης, Αστυνομίας, Αλλοδαπών, Αστυνομικών Επιχειρήσεων και Τροχαίας Θεσσαλονίκης, έλεγξαν συνολικά:

• 91 άτομα και

• 55 οχήματα.

Κατά τους αστυνομικούς ελέγχους:

• Διαπιστώθηκαν 20 παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. και

• Βεβαιώθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές ποινές.

Παρόμοιες δράσεις θα συνεχιστούν και σε άλλες περιοχές του Νομού.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Θεσσαλονίκη

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Θεσσαλονίκη: Έργα σήμερα σε 15 δρόμους – Πού έχει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Σειρά από διακοπές ΕΥΑΘ – Χωρίς νερό 4 περιοχές στη Θεσσαλονίκη