Κλείνει για 48 ώρες για όλα τα οχήματα ο Περιφερειακός στη Θεσσαλονίκη από το βράδυ της Παρασκευής λόγω εργασιών για το Fly Over και συγκεκριμένα λόγω της κατεδάφισης και του δεύτερου τμήματος της γέφυρας Πυλαίας - Πανοράματος.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση:
Την Παρασκευή 12/06/2026 και ώρα 23:00 θα εφαρμοσθεί 48-ωρος ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ οχημάτων και στις δύο κατευθύνσεις της Ανατολικής Εσωτερικής Περιφερειακής Οδού, στην περιοχή του Ανισόπεδου Κόμβου Κ11 (Πυλαίας).
Αναλυτικότερα:
- Τα οχήματα που κινούνται στον κλάδο κατεύθυνσης προς Καβάλα/Κατερίνη θα εκτρέπονται υποχρεωτικά στην οδό Πρασακάκη. Η κίνηση των οχημάτων θα αποκαθίσταται διαμέσω των οδών Πρασακάκη, Τζ. Κένεντυ και Ελαιώνων, ακολουθώντας την τοποθετημένη σήμανση.
- Τα οχήματα που κινούνται στον κλάδο κατεύθυνσης προς Χαλκιδική/Αεροδρόμιο θα εκτρέπονται υποχρεωτικά στην οδό Φωκά. Η κίνηση των οχημάτων θα αποκαθίσταται διαμέσω του κέντρου της πόλης.
- Συνίσταται, και δη στους οδηγούς των βαρέων οχημάτων, η χρήση του οδικού άξονα Μοναστηρίου-Εγνατία- Καραμανλή για τις μετακινήσεις τους.
Το Σάββατο 13/06/2026, περίπου ώρα 05:00 θα εφαρμοσθεί επιπροσθέτως ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ των οχημάτων και στις δύο κατευθύνσεις της αερογέφυρας Πυλαίας-Πανοράματος μεταξύ της παρόδου της οδού Ελαιώνων και της οδού Φωκά.
Η κίνηση των οχημάτων αποκαθίσταται εκτελώντας την παράκαμψη διαμέσου των οδών Ανοίξεως, Αμπελώνων, Πρασακάκη, Δελφών και Εγνατίας, η οποία εξυπηρετεί και τις δύο κατευθύνσεις, ακολουθώντας την τοποθετημένη σήμανση.
Ειδικότερα, παρακαλούνται οι κάτοικοι:
του Πανοράματος και της περιοχής του Ν.751, να επιλέγουν για τις μετακινήσεις τους:
- από και προς την Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Μουδανιών την οδό Θέρμης- Πανοράματος (Απ.Κουγιάμη).
- από και προς τα δυτικά της πόλης (Καβάλα/Κατερίνη) τις Λεωφ. Κομνηνών & Παπανικολάου.
της Πυλαίας, να επιλέγουν για τις μετακινήσεις την παράκαμψη δια μέσω των οδών Βούλγαρη και Παπαναστασίου/Αλλατίνη.
Παρακαλούνται οι οδηγοί να ακολουθούν την τοποθετημένη σήμανση για να εκτελούν τις προτεινόμενες παρακάμψεις, να τηρούν τα όρια ταχύτητας και να ακολουθούν τις υποδείξεις των οργάνων της Τροχαίας.
