Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Οικογιορτή Γαλλικού Ποταμού στις 11 και 12 Οκτωβρίου

Οικογιορτή Γαλλικού Ποταμού στις 11 και 12 Οκτωβρίου
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">

Για τέταρτη φορά φέτος ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα διοργανώνει την Οικογιορτή Γαλλικού Ποταμού, στο Περιβαλλοντικό Πάρκο Γαλλικού Ποταμού. Η γιορτή θα γίνει στις 11 και 12 Οκτωβρίου και θα διαρκεί από το πρωί… έως ότου υπάρχει φως.

Το παρών θα δώσουν και πάλι φέτος παραγωγοί βιολογικών προϊόντων και χειροτέχνες, περιβαλλοντικές οργανώσεις και σύλλογοι. Οι μικροί φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν βόλτες με ποδήλατα και άλογα, να συμμετέχουν σε εργαστήρια και φυσικά να γνωρίσουν την όμορφη φύση της περιοχής με τους ξεχωριστούς πρωταγωνιστές της, τα πανέμορφα άγρια πουλιά που ζουν στις εκβολές του Γαλλικού ποταμού, όπως λευκοτσικνιάδες, νυχτοκόρακες, αργυροπελεκάνους, λαγγόνες, τρίγγες και βαρβάρες.

Τα παιδιά θα συμμετάσχουν σε εργαστήρια με το Χόκι, το χαρούμενο καλαμπόκι, καθώς και σε περιβαλλοντικά παιχνίδια που θα διοργανώσει η εθελοντική οργάνωση Δράση για την Άγρια Ζωή. Για τους μεγάλους θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια με θέματα όπως η χρήση των ενεργών μικροοργανισμών, πλέξιμο με τσιγγελάκι, επεξεργασία μαλλιού για την κατασκευή τσόχας (φελτ) και δημιουργία αρωματικών φυτών από μοσχεύματα.

Προσοχή στον καιρό!

Η επιδείνωση του καιρού ενδεχομένως να οδηγήσει σε ακύρωση της Οικογιορτής. Ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα του Φορέα και από τη σελίδα του στο facebook, για το αν τελικά θα γίνει δυνατή η πραγματοποίηση της Γιορτής.

Ένας εύκολος τρόπος για να φτάσετε στο Περιβαλλοντικό Πάρκο είναι να στρίψετε προς Καλοχώρι στο φανάρι της Λαχαναγοράς. Ακολουθείτε το δρόμο προς Καλοχώρι και στρίβετε προς τον οικισμό μόλις φτάσετε στο άσπρο εκκλησάκι. Διασχίζετε την πλατεία του χωριού και στο γήπεδο στρίβετε δεξιά. Αμέσως μετά δεξιά και όλο ευθεία θα φτάσετε στο χώρο της Οικογιορτής.

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Θεσσαλονίκη

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Αυτά τα φαγητά ΔΕΝ θέλουν ψυγείο

"Πρωτοποριακές τεχνικές στην αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού"