Νέο μήνυμα για την απομάκρυνση των κατοίκων της περιοχής Περιβολάκι προς τον Λαγκαδά εστάλη από το 112 στάλθηκε στις 16:23 για την φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Στην περιοχή ξέσπασε φωτιά λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι με αρχικό 112 να προειδοποιεί τους κατοίκους να μείνουν σε ετοιμότητα.
Επί τόπου επιχειρούν 65 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων της 2ης ΕΜΟΔΕ και 20 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν 2 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη.
Ακόμη στην επιχείρηση συνδράμουν υδροφόρες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Η πυρκαγιά εξελίσσεται κοντά σε αρδευτικό κανάλι σε χαμηλή βλάστηση και σε απορρίμματα κοντά στον οικισμό.
Το Ανακριτικό Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Θεσσαλονίκης μετέβη στην περιοχή της πυρκαγιάς για την διερεύνηση των αιτίων της.
Δείτε βίντεο του Live News Lagadas:
Δείτε φωτογραφία από το μέτωπο της φωτιάς που δημοσιεύτηκε στα social media:
Έκτακτη ανακοίνωση λόγω της πυρκαγιάς έβγαλε ο Δήμος Λαγκαδά.
Αναλυτικά:
Λόγω της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη, οι κάτοικοι του Περιβολακίου του Δήμου Λαγκαδά παρακαλούνται, για λόγους προληπτικής προστασίας, να μετακινηθούν προς το κλειστό γυμναστήριο του Ερμή Λαγκαδά.
Στον χώρο βρίσκονται ήδη υπάλληλοι του Δήμου Λαγκαδά, ενώ θα διατίθενται νερό, τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης και κάθε απαραίτητη υποστήριξη.
Παρακαλούνται όλοι οι πολίτες να παραμένουν ψύχραιμοι, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες της Πυροσβεστικής, της Πολιτικής Προστασίας και των αρμόδιων αρχών.
