Μπορεί ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών Γιώργος Κώτσηρας να απέφυγε να αποκαλύψει την ημερομηνία έναρξης λειτουργίας της επέκτασης του Μετρό προς την Καλαμαριά, όμως η πραγματικότητα δείχνει πως η Θεσσαλονίκη βρίσκεται πλέον στην τελική ευθεία για να αποκτήσει ακόμη πέντε σταθμούς στο δίκτυό της.
Οι ίδιοι οι σταθμοί στέλνουν το δικό τους μήνυμα. Οι εργασίες συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, ενώ οι εικόνες που καταγράφει το TyposThes αποτυπώνουν ότι το έργο περνά πλέον στην τελευταία φάση των προετοιμασιών.
Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αποτελεί η τοποθέτηση των μόνιμων πινακίδων στους σταθμούς του Μετρό. Μπορεί να πρόκειται για μια λεπτομέρεια που εύκολα περνά απαρατήρητη, όμως σε έργα τέτοιου μεγέθους αποτελεί ένδειξη ότι οι τελικές παρεμβάσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και πως η λειτουργία πλησιάζει.
Οι κάτοικοι της Καλαμαριάς βλέπουν πλέον καθημερινά το έργο να αποκτά την τελική του μορφή. Αυτό που μέχρι πριν από λίγους μήνες αποτελούσε μια διαρκή υπόσχεση, μετατρέπεται σταδιακά σε εικόνα της καθημερινότητας, ενισχύοντας την αίσθηση ότι η αναμονή φτάνει στο τέλος της.
Η επίσημη ημερομηνία απομένει να ανακοινωθεί από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου. Κι η Θεσσαλονίκη μετρά πλέον αντίστροφα για τη στιγμή που θα ακούσει για πρώτη φορά το «επόμενη στάση, Καλαμαριά» και η επέκταση του Μετρό θα ενταχθεί οριστικά στην καθημερινότητα της πόλης.
- Θεσσαλονίκη: Πανικός στον Περιφερειακό - Μεθυσμένος μπήκε ανάποδα με το ΙΧ, προκάλεσε τροχαίο
- Βάσεις 2026: Τέλος η αγωνία υποψηφίων, αύριο η ανακοίνωση - Τι ώρα θα αναρτηθούν
- Κουφονικολάκου: Η ΕΛΑΣ θα εφάρμοζε το ένταλμα σύλληψης για τον Νετανιάχου
- Θεσσαλονίκη: «Άδειασαν» ολόκληρο σπίτι σε πεζοδρόμιο στην Τούμπα – Πεταμένοι καναπέδες, έπιπλα (ΦΩΤΟ)