Ένα νέο κεφάλαιο προσδοκιών, αυτή τη φορά στα δυτικά της Θεσσαλονίκης, άνοιξαν τα εγκαίνια της επέκτασης του μετρό στην Καλαμαριά.
Σύμφωνα με την κοινοπραξία της Ελληνικό Μετρό η επόμενη φάση του έργου, περιλαμβάνει την επέκταση προς τις βόρειες συνοικίες της πόλης κατά μήκος της οδού Λαγκαδά. Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι χρονικός ορίζοντας είναι το 2035.
Σχετική μελέτη που έγινε πριν από τρία χρόνια δείχνει ως επικρατέστερα τρία σενάρια για την επέκταση προς Δυτικά:
1. Προς Μενεμένη – Κορδελιό
2. Προς Εύοσμο
3. Προς Λαγκαδά – Ευκαρπία – ΓΣΝ 424
Οι πρόδρομες εργασίες, που έχουν ήδη ξεκινήσει μελετούν και τα τρία αυτά σενάρια.
Οι κάτοικοι του Ευόσμου περιμένουν το Μετρό, κρατούν ωστόσο μικρό καλάθι σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα.
Ο σχεδιασμός της επέκτασης προς δυτικά βασίζεται στο ότι οι υπό διαμόρφωση επεκτάσεις θα πρέπει να εξυπηρετούν πυκνοκατοικημένες περιοχές της πόλης.
Πηγή: ertnews.gr
- Πυροβολισμοί στη Θεσσαλονίκη: Έψαχνε τον πελάτη που δεν τον άφησε να κλέψει μπουκάλι ουίσκι
- Θεσσαλονίκη: «Χωματερή» με φυτοφάρμακα στον Λουδία – Μέσα σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις (VIDEO)
- Θεσσαλονίκη: Έτοιμο κατά 60% το Fly Over – Νέες εντυπωσιακές εικόνες από ψηλά (VIDEO)
- Ο Αλέξης Τσίπρας έρχεται στη Θεσσαλονίκη - Το πρόγραμμά του, πότε η ομιλία
- Μεθυσμένος επιβάτης προκάλεσε χαμό σε πτήση – Αναγκαστική προσγείωση στη Θεσσαλονίκη