Σε επόμενη φάση προχωρά η διαδικασία για την υλοποίηση δύο σημαντικών οδικών έργων στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, καθώς αναδείχθηκε προσωρινός ανάδοχος στους διαγωνισμούς για την αναβάθμιση του οδικού άξονα Θεσσαλονίκη-Έδεσσα και την κατασκευή του κάθετου άξονα Δράμα-Αμφίπολη (Παλαιοκώμη).
Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε και επίσημα, με αποφάσεις του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρίστου Δήμα, εγκρίθηκαν τα Πρακτικά Αξιολόγησης Οικονομικών Προσφορών της Β' Φάσης των αντίστοιχων Διεθνών Διαγωνισμών, που διεξάγονται με τη διαδικασία του Ανταγωνιστικού Διαλόγου.
Το πρώτο έργο αφορά τη μελέτη, κατασκευή και χρηματοδότηση τριών τμημάτων της ΕΟ Θεσσαλονίκης-Έδεσσας, συνολικού μήκους περίπου 25 χλμ. Ειδικότερα:
- Μαυροβούνι - Έδεσσα
- Παράκαμψη Γιαννιτσών, Α/Κ Γιαννιτσών και Α/Κ Παραλίμνης
- Παράκαμψη Χαλκηδόνας, Α/Κ Χαλκηδόνας και Α/Κ Ελεούσας-Νέα Χάραξη.
Επίσης, προβλέπονται η λειτουργία και συντήρηση του βασικού οδικού άξονα από τη Γέφυρα Αξιού ποταμού μέχρι την Έδεσσα, συνολικού μήκους περίπου 52 χλμ.
Το δεύτερο έργο αφορά τη μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση, λειτουργία και συντήρηση των τμημάτων Παλαιοκώμη-Μαυρολεύκη, μήκους 29,5 χλμ. και Μαυρολεύκη-Δράμα, μήκους 13,5 χλμ., καθώς και στην κατασκευή εννέα ανισόπεδων κόμβων. Επίσης, περιλαμβάνονται η λειτουργία και συντήρηση του βασικού άξονα Δράμα-Αμφίπολη, συνολικού μήκους 43 χλμ.
«Να περάσουμε όσο το δυνατόν συντομότερα στη φάση της κατασκευής»
Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρίστος Δήμας, δήλωσε: «Η υλοποίηση αυτών των δύο έργων έχει μεγάλη σημασία για την Κεντρική και την Ανατολική Μακεδονία, και συγκεκριμένα για τη Θεσσαλονίκη, την Πέλλα και τη Δράμα.
» Με την ανάδειξη προσωρινού αναδόχου και για τα δύο έργα, οι διαγωνιστικές διαδικασίες για τους οδικούς άξονες Θεσσαλονίκη-Έδεσσα και Δράμα-Αμφίπολη περνούν στο επόμενο στάδιο. Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών εργάζεται συστηματικά προκειμένου όσο το δυνατόν συντομότερα να περάσουμε από τη φάση των διαγωνισμών σε αυτήν της κατασκευής».
- Θεσσαλονίκη: Σε κλοιό κινητοποιήσεων από σήμερα – 4 συγκεντρώσεις και τουλάχιστον 2 πορείες
- Θεσσαλονίκη: Κλειστοί δρόμοι και ρυθμίσεις στο κέντρο – Πού απαγορεύεται το παρκάρισμα
- Θρίλερ στην Κρήτη: Νεκρός σε χωράφι πρώην αντιδήμαρχος - Φέρει τραύμα από καραμπίνα
- Θεσσαλονίκη: Βαριά πρόστιμα σε ιδιοκτήτες σκύλων – Ποιοι θα πληρώσουν 1.000 ευρώ
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν 8 σταθμοί του Μετρό το Σάββατο - Από ποια ώρα, ποιοι είναι