Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 2 άτομα - Κρατούσαν ομήρους 6 αλλοδαπούς στο σπίτι τους

Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 2 άτομα - Κρατούσαν ομήρους 6 αλλοδαπούς στο σπίτι τους
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Τι βρέθηκε από τις έρευνες της αστυνομίας

Στη σύλληψη δυο ατόμων τα οποία κρατούσαν έξι αλλοδαπούς παρά τη θέλησή τους προχώρησε η αστυνομία στη Θεσσαλονίκη. 

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, πρόκειται για έναν 27χρονο αλλοδαπό και μια 24 ημεδαπή που κρατούσαν σε σπίτι στην περιοχή του Δενδροποτάμου και παρά τη θέλησή τους, 6 αλλοδαπούς που στερούνταν οποιουδήποτε εγγράφου.

Όπως αναφέρει η αστυνομία:

Στο πλαίσιο διερεύνησης περιστατικού σχετικά με παράνομη μεταφορά ατόμων που στερούνται εγγράφων για τη νόμιμη παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης, σε επιχείρηση στην οποία συνέδραμαν και αστυνομικοί του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας, μεσημβρινές  ώρες χθες (04-09-2026), συνέλαβαν δύο άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε, κατά περίπτωση, δικογραφία για τα αδικήματα της αρπαγής σε συναυτουργία, της παροχής καταλύματος σε συναυτουργία και της απλής συνέργειας σε προώθηση μη νόμιμων μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας.

Πρόκειται για 27χρονο αλλοδαπό, στερούμενο ταξιδιωτικών εγγράφων και την 24χρονη ημεδαπή σύνοικό του, οι οποίοι, κρατούσαν σε οικία στην περιοχή του Δενδροποτάμου και παρά τη θέλησή τους, έξι (6) αλλοδαπούς που στερούνταν οποιουδήποτε εγγράφου.

Όπως προκύπτει από την αστυνομική έρευνα, με χρήση σωματικής βίας και απειλών, αλλά και καθιστώντας αδύνατη την επικοινωνία των αλλοδαπών με συγγενικά τους πρόσωπα και Αρχές, καθώς τους είχαν αφαιρέσει τα κινητά τηλέφωνα, τους κρατούσαν παράνομα, εντός της προαναφερόμενης κατοικίας.

Κατασχέθηκαν χρηματικό ποσό, τρία κινητά τηλέφωνα και μία ξύλινη βέργα, ενώ σημειώνεται ότι ο 27χρονος δράστης προσπάθησε να διαφύγει, πλην όμως ακινητοποιήθηκε άμεσα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην αρμόδια δικαστική Αρχή.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Θεσσαλονίκη

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Νεκρό βρέφος στην Κυψέλη: «Ενήμερη από το 2020 η Εισαγγελία για την οικογένεια»
kypseli

Θεσσαλονίκη: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον αγιασμό για την 90η ΔΕΘ - Δείτε βίντεο
Εγκαίνια της 90ης ΔΕΘ παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη