Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Μητσοτάκης για ανάπλαση ΔΕΘ: Μεγάλο στοίχημα η τήρηση του χρονοδιαγράμματος για το 2030

Κυριάκος Μητσοτάκης και Κυριάκος Πιερρακάκης
Μητσοτάκης για ανάπλαση ΔΕΘ: Μεγάλο στοίχημα η τήρηση του χρονοδιαγράμματος για το 2030
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
«Οραματικό το σχέδιο ανάπλασης της ΔΕΘ και δημιουργίας μητροπολιτικού πάρκου»

Η ανάπλαση της ΔΕΘ βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού με την διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo, μετά τον αγιασμό για την 90η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

«Το σχέδιο ανάπλασης του χώρου της ΔΕΘ και δημιουργίας μητροπολιτικού πάρκου είναι οραματικό και όσον αφορά τη Διεθνή Εκθεση και όσον αφορά τη Θεσσαλονίκη συνολικά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης .

Ως μεγάλο στοίχημα έθεσε την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων, ενώ σημείωσε ότι είμαστε σε ένα καλό σημείο, εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι το 2030, που είναι μία ημερομηνία ορόσημο και για την κυβέρνηση όπως είπε, «θα μπορούμε να μιλάμε για μία παρέμβαση, η οποία θα αλλάξει συνολικά όλη την όψη της Θεσσαλονίκης».

Από τη μεριά του ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo Χρήστος Τσεντεμεΐδης, ανέφερε πως «ανοίγουμε το κεφάλαιο της ΔΕΘ του επόμενου αιώνα».

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης χαρακτήρισε «κατάκτηση» το γεγονός ότι έγινε διαβούλευση και εισακούστηκαν οι απόψεις των φορέων της πόλης για την ανάπλαση. Μεγαλύτερη «κατάκτηση», είπε πως είναι και το ότι «υπάρχει αποφασιστικότητα και μπορούμε να σταματούμε τις συζητήσεις για να κάνουμε αυτά που θέλουν οι πολίτες».

Ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Γιουτίκας τόνισε ότι «επιτέλους βλέπουμε να σχεδιάζονται έργα, να υλοποιούνται και να τελειώνουν».

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός παρέστη στην τελετή αγιασμού για την έναρξη λειτουργίας της 90ης ΔΕΘ.

Νωρίτερα με την άφιξη του πρωθυπουργού πραγματοποιήθηκε και ο αγιασμός για την 90η ΔΕΘ, όπου χοροστάτησε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Φιλόθεος, ο οποίος ανέγνωσε μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθλομαίου

Υπενθυμίζεται πως στις 20:00 ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει την καθιερωμένη ομιλία του στο πλαίσιο της έναρξης της 90ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης, ενώ αύριο πριν αναχωρήσει από την πόλη θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στις 12:00, επίσης στο Βελλίδειο.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Θεσσαλονίκη

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Κάηκε ολοσχερώς ιστορική οινοποιία (ΦΩΤΟ)
φωτιά

Ανδρουλάκης: Δίκαιη λύση στο ιδιωτικό χρέος - Τέλος στην ασυδοσία των funds
androulakis