Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Θεσσαλονίκη: Επεισοδιακή καταδίωξη μέρα μεσημέρι – Μπήκε σε μονόδρομους και περνούσε με κόκκινα

Θεσσαλονίκη: Επεισοδιακή καταδίωξη μέρα μεσημέρι – Μπήκε σε μονόδρομους και περνούσε με κόκκινα
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Γιατί προσπάθησε να ξεφύγει ένας 61χρονος με μοτοσικλέτα – Συνελήφθη και μεθυσμένος οδηγός που προκάλεσε τροχαίο

Αναστάτωση επικράτησε χθες, Κυριακή, το μεσημέρι στην παραλία της Θεσσαλονίκης, λόγω επεισοδιακής καταδίωξης που σημειώθηκε για τη σύλληψη ενός 61χρονου άντρα. Συγκεκριμένα, ο 61χρονος δεν σταμάτησε σε σήμα που του έγινε για έλεγχο από την αστυνομία και προσπάθησε να ξεφύγει αναπτύσσοντας ταχύτητα. Ο άντρας μπήκε αντίθετα σε μονόδρομους και παραβίαζε κόκκινα φανάρια. Εν τέλει, περίπου στις 14:15 ακινητοποιήθηκε από την αστυνομία και συνελήφθη στην οδό 30ής Οκτωβρίου, στο ύψος του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Από την έρευνα που έγινε από την αστυνομία, διαπιστώθηκε ότι έκρυβε ένα μαχαίρι κάτω από τη σέλα της μηχανής, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα για απειλή και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας. Ο άντρας συνελήφθη ενώ του επιβλήθηκαν και 8 διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 5.275 ευρώ. 

Επίσης, χθες τα ξημερώματα περίπου στις 05:10, συνελήφθη και ένας 40χρονος άντρας ο οποίος οδηγούσε μεθυσμένος και προκάλεσε τροχαίο ατύχημα στη συμβολή των οδών Εγνατία και Μητροπολίτου Γενναδίου. 

Αναλυτικά, σε ανακοίνωσή της η αστυνομία αναφέρει:

Αστυνομικοί Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης αποσκοπώντας στη διευκόλυνση και προστασία του συνόλου των χρηστών των οδικών δικτύων, στην τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καθώς και στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, διενεργούν συστηματικά ελέγχους σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο αυτό, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Τροχαίας και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, συνέλαβαν:

• 40χρονο ημεδαπό, ο οποίος, ξημερώματα χθες (04-10-2026), οδηγούσε επιβατικό αυτοκίνητο έχοντας καταναλώσει ποσότητα αλκοόλης και ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα υλικών ζημιών σε περιοχή του κέντρου πόλης. 

• 61χρονο ημεδαπό, ο οποίος, μεσημβρινές ώρες χθες (04-10-2026), οδηγώντας μοτοσικλέτα στο παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης, προσπάθησε να αποφύγει επικείμενο αστυνομικό έλεγχο, κινούμενος αντίθετα σε μονοδρόμους και παραβιάζοντας, διαδοχικά, ερυθρούς σηματοδότες. Το όχημα ακινητοποιήθηκε με τον οδηγό να αντιστέκεται σθεναρά κατά τη σύλληψή του. Σε έρευνα του δικύκλου, εντοπίστηκε αναδιπλούμενο μαχαίρι κάτω από τη σέλα. Στον οδηγό βεβαιώθηκαν οκτώ (8) διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους (5.275) ευρώ. Από την περεταίρω έρευνα προέκυψε ότι, σε βάρος του 61χρονου εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα. 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην αρμόδια δικαστική Αρχή.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Θεσσαλονίκη

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Τροχαίο δυστύχημα στην Πετρούπολη: Νεκρός 24χρονος, τραυματίες δύο 17χρονοι

Θεσσαλονίκη: Έλεγχοι για την ένταση της μουσικής - 4 συλλήψεις το Σαββατοκύριακο