Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Θεσσαλονίκη: Δεμένα στην παραλία παραμένουν τα αλιευτικά - Τεράστιες ελλείψεις ψαριών

Kaikia Alieis
Θεσσαλονίκη: Δεμένα στην παραλία παραμένουν τα αλιευτικά - Τεράστιες ελλείψεις ψαριών
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται για όγδοη μέρα – Με πιο δυναμικές κινητοποιήσεις και αποκλεισμό λιμανιών απειλούν οι αλιείς

Δεμένα παραμένουν τα σκάφη στα λιμάνια όλης της χώρας, όπως και στη Θεσσαλονίκη, στο ύψος της παλιάς παραλίας. Από την πρώτη Οκτωβρίου που ξεκίνησαν οι απεργιακές κινητοποιήσεις των αλιέων, τα σκάφη τους είναι δεμένα στο παραλιακό μέτωπο της πόλης και ήδη όλο αυτό το χρονικό διάστημα έχουν φανεί οι επιπτώσεις στην αγορά, ενώ και οι αλιείς από την πλευρά τους έχουν προχωρήσει σε πρωτοβουλίες σε διάφορα επίπεδα.

Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται για όγδοη μέρα, ενώ χθες εκδόθηκε ανακοίνωση από το αρμόδιο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Αυτό που αναμένεται μέσα στη μέρα από τους αλιείς είναι να υπάρξει κάποια επαφή, καθώς μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιο σημείο επαφής, σύμφωνα με το ertnews.gr. Κάτι που σημαίνει ότι όταν λήξει το τελεσίγραφο που έχουν δώσει οι ίδιοι, τότε θα προχωρήσουν σε πολύ πιο δυναμικές κινητοποιήσεις από αύριο. Αυτό θα σημάνει ίσως αποκλεισμό των λιμανιών και άλλες κινητοποιήσεις τις οποίες εξετάζουν και μάλιστα σε πανελλαδικό επίπεδο.

Αυτό που λένε οι αλιείς είναι ότι είναι η πρώτη φορά που κάνουν απεργιακές κινητοποιήσεις σε τέτοιο βαθμό. «Είμαστε όλοι μαζί από όλα τα λιμάνια, 12 λιμάνια σε συνεννόηση, οπότε θα δείτε τις επόμενες ημέρες να κάνουμε κοινές σε κοινή πρωτοβουλία δράσεις σε διάφορα λιμάνια της χώρας». Αυτό που ζητούν είναι να φτάσει η επιδότηση στο λίτρο, δηλαδή τουλάχιστον τα 50 λεπτά, καθώς αναφέρουν ότι τόση είναι και η επιδότηση που ισχύει και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Στην αγορά καταγράφονται πολύ μεγάλες ελλείψεις σε αλιεύματα. Τα ιχθυοτροφεία δεν μπορούν να τροφοδοτήσουν όλη την ζήτηση, οπότε όπου υπάρχει ψάρι είναι είτε ιχθυοτροφείου -σε ελάχιστες ποσότητες- είτε κατεψυγμένο.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Θεσσαλονίκη

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Θεσσαλονίκη: Σε ισχύ ο νέος Κανονισμός Καθαριότητας του δήμου Ωραιοκάστρου

Κρίστα Πάικ: Ξύπνησε λίγο πριν την αποσυνδέσουν από τα μηχανήματα – Τα πρώτα λόγια που είπε
Christa Pike