Συνελήφθησαν από την αστυνομία της Θεσσαλονίκης δύο άτομα που εμπλέκονται σε ισάριθμες παράνομες μεταφορές αλλοδαπών. Πρόκειται για δύο ημεδαπούς (50 και 32 ετών), οι οποίοι μετέφεραν 8 άτομα από το Αφγανιστάν και δύο άτομα από Μαρόκο, αντίστοιχα.
Αναλυτικά, σε ανακοίνωσή της η αστυνομία αναφέρει:
Οι συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης οδήγησαν στις συλλήψεις δύο (2) ατόμων, που εμπλέκονται σε δύο (2) περιπτώσεις παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών.
Πρόκειται για ημεδαπούς ηλικίας 50 και 32 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν δικογραφίες, από τα Τμήματα Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης και Θέρμης αντίστοιχα, για παράνομη μεταφορά – προώθηση μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας και εγκληματική οργάνωση.
Ειδικότερα:
– μεσημβρινές ώρες χθες (20-10-2026) στην Εγνατία Οδό, ύψος διοδίων Ασπροβάλτας, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 50χρονος, στο εσωτερικό του οποίου βρέθηκαν οκτώ (8) αλλοδαποί (εκ των οποίων 4 ανήλικα), στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων για τη νόμιμη παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια.
– απογευματινές ώρες χθες (20-10-2026) στην Προέκταση Ωραιοκάστρου με Εσωτερική Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό τον 32χρονο, στο εσωτερικό του οποίου βρέθηκαν δύο (2) αλλοδαποί, στερούμενοι εγγράφων νόμιμης διαμονής στην ελληνική επικράτεια.
Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ κατασχέθηκαν συνολικά τρία (3) κινητά τηλέφωνα και τα δύο (2) οχήματα μεταφοράς.
Έλεγχοι και για αλλοδαπούς χωρίς χαρτιά
Παράλληλα, έγιναν αστυνομικοί έλεγχοι για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας και τον εντοπισμό ατόμων που διαμένουν παράνομα στην ελληνική επικράτεια. Συνολικά ελέγχθηκαν 111 άτομα και 8 οχήματα, έγιναν 10 προσαγωγές και 2 συλλήψεις.
Σε ανακοίνωσή της η αστυνομία αναφέρει:
Η Διεύθυνση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο υλοποίησης επιχειρησιακού σχεδιασμού για την πρόληψη και καταστολή της παραβατικότητας, αλλά και την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, απογευματινές/βραδινές ώρες χθες (20-10-2026), πραγματοποίησε στοχευμένη δράση. Διενεργήθηκαν έλεγχοι στην ευρύτερη περιοχή των οδών Μοναστηρίου, Γιαννιτσών και σε περιοχές του Δήμου Δέλτα κατά τους οποίους:
• Ελέγχθηκαν (111) άτομα και (8) οχήματα,
• Προσήχθησαν (10) άτομα,
• Συνελήφθησαν (2) άτομα για παράβαση του Νόμου περί αλλοδαπών.
Οι δράσεις και οι έλεγχοι θα συνεχιστούν σε διάφορες περιοχές του Νομού.
- Θεσσαλονίκη: Πέταξαν 3.500 τόνους επικίνδυνα χημικά σε περιοχή στα δυτικά - Πού η μεγάλη μόλυνση (ΦΩΤΟ + VIDEO)
- Θεσσαλονίκη: Νέα όψη για το «Αγόρι που Σφυρίζει» στη Ναυαρίνου - «Ελπίζω οι βάνδαλοι να σεβαστούν το σιντριβάνι»
- Θεσσαλονίκη: Άγρια επίθεση σε 26χρονο από 10 άτομα – Τον έστειλαν στο νοσοκομείο, πού έγινε
- Θεσσαλονίκη: Τρίχρονο αγοράκι βγήκε από το σπίτι – Κυκλοφορούσε μόνο του στο δρόμο