Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Επίσκεψη αντιπροσωπείας της κινεζικής πόλης Σενγιάνγκ στη Θεσσαλονίκη

Επίσκεψη αντιπροσωπείας της κινεζικής πόλης Σενγιάνγκ στη Θεσσαλονίκη
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Τα μέλη της αντιπροσωπείας είχαν εθιμοτυπική συνάντηση με το Δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη

Αντιπροσωπεία δώδεκα ατόμων της κινεζικής πόλης Σενγιάνγκ με επικεφαλής τον πρόεδρο της Shenyang CPPCC (Chairman of Chinese People΄s Political Consultative Conference Shenyang Municipal Committee), Jiang Hong, επισκέφθηκε σήμερα, Τετάρτη 19 Νοεμβρίου, το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης και είχε εθιμοτυπική συνάντηση με το Δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του Δήμου Θεσσαλονίκης, Καλυψώ Γούλα και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για δράσεις που αφορούν στην καινοτομία, στην ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού και στη δικτύωση με την Ευρωπαϊκή Ένωση, Σίμος Μπενσασσών.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει υπογράψει από το 2000 Σύμφωνο Φιλίας-Συνεργασίας με την πόλη Σενγιάνγκ.

Ο Γιάννης Μπουτάρης, αμέσως μετά τη συνάντηση, τόνισε: “Καλωσορίσαμε την κινεζική αντιπροσωπεία στη Θεσσαλονίκη και συζητήσαμε τις προοπτικές συνεργασίας στους τομείς του τουρισμού, της εκπαίδευσης και της επιχειρηματικότητας. Απώτερος στόχος της επίσκεψης είναι η περαιτέρω σύσφιγξη των σχέσεων των δύο πόλεων”.

Από την πλευρά του ο Jiang Hong δήλωσε εξαιρετικά ικανοποιημένος από την έκβαση της συνάντησης και εκτίμησε ότι οι δύο πόλεις διαθέτουν κοινά σημεία, στα οποία αν επενδύσουν σωστά, θα αποκομίσουν πολλαπλά οφέλη. Ο επικεφαλής της κινεζικής αντιπροσωπείας απηύθυνε πρόσκληση στο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, ώστε να επισκεφθεί την πόλη του.

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Θεσσαλονίκη

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Κοινωνική δράση «Για ένα πιάτο γεμάτο» από την ΠΕ Μακεδονίας

Μια μικρή υποθαλάσσια Πομπηία εντοπίστηκε στη Δήλο