Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Μεταναστών στην Ελληνική Γλώσσα

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Ξεκινούν σήμερα Τρίτη 2 Δεκεμβρίου τα μαθήματα

Ξεκινούν σήμερα Τρίτη 2 Δεκεμβρίου τα μαθήματα του προγράμματος Εκπαίδευσης Μεταναστών στην Ελληνική Γλώσσα (επίπεδο Α2, διάρκειας 175 ωρών) το οποίο υλοποιεί το Τμήμα Παιδείας - Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου σε συνεργασία με το ΙΝΕΔΙΒΙΜ του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη από τις 16.15 – 20.15 στις εγκαταστάσεις του Διαπολιτισμικού Λυκείου Ευόσμου (οδός Πηνειού 3).

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που ξεκίνησε να υλοποιείται στο Δήμο Κορδελιού - Ευόσμου κατά το σχολικό έτος 2013-2014 (επίπεδο Α1), είναι δωρεάν και απευθύνεται σε πολίτες της Ε.Ε. και υπηκόους τρίτων χωρών ανεξαρτήτως καταγωγής, από την ηλικία των 16 ετών και άνω, που διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα και στόχος του είναι οι εκπαιδευόμενοι να αποκτήσουν τις γλωσσικές δεξιότητες και τις πρακτικές κοινωνικές και διαπολιτισμικές ικανότητες που απαιτούνται για την κοινωνική ένταξη των ίδιων και των οικογενειών τους.

Το πρόγραμμα διαρθρώνεται στα επίπεδα: Α1 (διάρκειας 125 ωρών), Α2 (διάρκειας 175 ωρών), Β1 (διάρκειας 185 ωρών) και Β1 με έμφαση στην κατανόηση και παραγωγή προφορικού λόγου (διάρκειας 195 ωρών).

Οι εγγραφές για συμμετοχή στο Πρόγραμμα συνεχίζονται και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Παιδείας-Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου (τηλ. 2313 302103).

Απαραίτητα δικαιολογητικά: φωτοτυπία διαβατηρίου και άδειας παραμονής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θανάσης Λυγγερίδης: Είναι μια τεράστια δίκη για την Ελλάδα, κρίνονται τα πάντα
Ο πατέρας του δολοφονημένου αστυνομικού ζητά να καταθέσουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες - «Δεν θέλω να πιστέψω ότι θέλουν να κουκουλώσουν τη δίκη»
Θανάσης Λυγγερίδης: Είναι μια τεράστια δίκη για την Ελλάδα, κρίνονται τα πάντα
Τραγωδία στα Καλάβρυτα: Πήγε τη σύζυγό του στο νοσοκομείο αλλά πέθανε ο ίδιος
Την τελευταία του πνοή άφησε ένας 55χρονος τουρίστας από τη Βρετανία – Η σύζυγός του είχε αισθανθεί αδιαθεσία
Τραγωδία στα Καλάβρυτα: Πήγε τη σύζυγό του στο νοσοκομείο αλλά πέθανε ο ίδιος
Σακελλαρίδης για Τσίπρα: Δεν υπάρχει αξιοπιστία – Έχει χάρισμα, αλλά δεν αρκεί
Σκληρή κριτική από το γραμματέα της Νέας Αριστεράς στον πρώην πρωθυπουργό για το νέο του πολιτικό εγχείρημα
Σακελλαρίδης για Τσίπρα: Δεν υπάρχει αξιοπιστία – Έχει χάρισμα, αλλά δεν αρκεί