Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πιλοτική γραμμή παραγωγής οργανικών ηλεκτρονικών

Η λειτουργία της θα αναγγελθεί στη διημερίδα με θέμα «Δημιουργώντας τη Βιομηχανία των Οργανικών και Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών στην Ελλάδα»

Η λειτουργία της πιλοτικής γραμμής παραγωγής οργανικών ηλεκτρονικών (εκτυπωμένων κυκλωμάτων ενέργειας) στην περιοχή κοντά στο Αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης θα αναγγελθεί στο πλαίσιο της ημερίδας με θέμα «Δημιουργώντας τη Βιομηχανία των Οργανικών και Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών στην Ελλάδα», που θα γίνει την Πέμπτη και την Παρασκευή 18-19 Δεκεμβρίου από τις 9.30 το πρωί στο Ξενοδοχείο Porto Palace στην πόλη μας.

Μάλιστα στις 19 Δεκεμβρίου στις 12.40 θα υπογραφεί η συμφωνία συνεργασίας μεταξύ του Ελληνικού και του Γαλλικού Συνδέσμου Οργανικών Ηλεκτρονικών.

Η εκδήλωση έχει ως στόχο την προβολή της Ελληνικής Τεχνολογικής Αριστείας και την Εμπορική Αξιοποίηση των Οργανικών και Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών (ΟΗ) .

Τα ΟΗ αποτελούν ένα επαναστατικό τεχνολογικό πεδίο με απεριόριστες εφαρμογές στην ενέργεια, το φωτισμό, την ηλεκτρονική, την υγεία με ένα τεράστιο μέγεθος εφαρμογών και αγορών που θα υπερβαίνει τα 22 δις € το 2016 και τα 75 δις € το 2023 μόνο σε βασικές εφαρμογές και που θα ανοίγει τον δρόμο για πολλές άλλες πιο σύνθετες και ολοκληρωμένες (όπως τα έξυπνα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, η έξυπνη συσκευασία) με ανυπολόγιστο οικονομικό όφελος και θετικές επιπτώσεις στην καθημερινή μας ζωή.

Τα θέματα που θα καλυφθούν είναι  τα εξής:

• Το Κέντρο των Οργανικών και Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών στη Θεσσαλονίκη.

• Οι προοπτικές και οι ευκαιρίες που δίνουν το Νέο Ε.Σ.Π.Α. για τα έτη 2014-2020 και του H2020 για την ενίσχυση της καινοτομίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

• Η προβολή και η χρήση της Ελληνικής Αριστείας στα Οργανικά και Εκτυπωμένα Ηλεκτρονικά.

• Η παρουσίαση των επιτευγμάτων και των καινοτομιών του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ROleMak και οι προοπτικές που ανοίγονται για την εμπορική αξιοποίηση τους.

• Η παρουσίαση του τομέα των Οργανικών και Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο.

• Τα Επιχειρηματικά Κεφάλαια και η Στρατηγική για την ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στο πεδίο.

• Η παρουσίαση του Smart Specialization και άλλων χρηματοδοτικών ευκαιριών που θα συνεισφέρουν στην Περιφερειακή & Εθνική Ανάπτυξη.

• Οι Ελληνικές επιχειρηματικές δράσεις σήμερα στο πεδίο των οργανικών και εκτυπωμένων ηλεκτρονικών.

• Ο Ελληνικός Σύνδεσμος των Οργανικών και Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών (HOPE-A).

• Οι εφαρμογές των Οργανικών Ηλεκτρονικών στην Ενέργεια, τα Ηλεκτρονικά, τον Φωτισμό και τις Οθόνες, το Περιβάλλον, τα Έξυπνα Υφάσματα και τη Μόδα, την Έξυπνη Συσκευασία, κλπ.

• Τα Οργανικά και Εκτυπωμένα Ηλεκτρονικά και οι Ευκαιρίες που αυτά δίνουν για την Οικονομική και Αειφόρο Ανάπτυξη στην Ελλάδα.

Η εκδήλωση γίνεται με αφορμή την ολοκλήρωση του Ευρωπαϊκού Έργου ROleMak «Reinforce Organic Electronics Research Potential in Kentriki Makedonia» και θα παρουσιαστούν τα κύρια επιτεύγματά του και οι ευκαιρίες που ανακύπτουν για εμπορική αξιοποίηση των ΟΗ για την Κ. Μακεδονία και τη χώρα, και το μετασχηματισμό της καινοτομίας σε επιχειρηματικότητα.

Πρόγραμμα Διημερίδας

http://www.rolemak.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=124:7th-workshop-final-project-meeting&catid=39:rolemak-events&Itemid=53

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ