Δεν έρχεται μόνος του όμως να μοιράσει δώρα και χαμόγελα στα παιδιά που λόγω κοινωνικών συνθηκών στερούνται πολλά περισσότερα από τα υπόλοιπα παιδιά, αλλά φέρνει μαζί του ως βοηθούς μια πολύ δυνατή ομάδα. Και πιο συγκεκριμένα: την ομάδα κουκλοθέατρου «Μαριονέττες εν δράσει», το μουσικό συγκρότημα της ΑΡΣΙΣ «Άρσις-Θέσις», τους εμψυχωτές Μπουρμπουρίθρα και Τόνι Πεπερόνι και την χορεύτρια Μαρία Στεφάνου σε τρελό ZUMBA κέφι!!
Στη θέση των ξωτικών η μεγάλη ομάδα των στελεχών και εθελοντών της ΑΡΣΙΣ προετοιμάζει, στηρίζει και θα διασκεδάσει μαζί με τα παιδιά στη μεγάλη Χριστουγεννιάτικη γιορτή.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση: Τα στελέχη και οι εθελοντές του ΚΥΝ εργάζονται καθημερινά υπερασπιζόμενοι το βέλτιστο συμφέρον των ανηλίκων και των οικογενειών τους, τα δικαιώματα των νέων και κάθε ανθρώπου που βρίσκεται σε κίνδυνο κοινωνικού αποκλεισμού.
Το Κέντρο Υποστήριξης Νέων, ακολουθώντας τις επιταγές που προτάσσουν οι αρχές που διέπουν το διεθνές και εσωτερικό δίκαιο που προστατεύει τα δικαιώματα του ΠΑΙΔΙΟΥ και την εφαρμογή τους στην πράξη ανεξαιρέτως για όλους, έχει αναπτύξει μια ευρεία γκάμα δραστηριοτήτων και δράσεων σε πολλά επίπεδα, η οποία συνίσταται στα εξής:
Εξυπηρετεί περίπου 80 παιδιά ηλικίας 6 - 18 ετών παρέχοντας σε εβδομαδιαία βάση μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας και εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης καθώς επίσης και συνοδεία των παιδιών αυτών σε εξωτερικές δραστηριότητες εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα.
Επιπλέον, εξυπηρετεί μηνιαίως τις οικογένειες περίπου 120 παιδιών με υπηρεσίες όπως διοικητική υποστήριξη, νομική συμβουλευτική, ψυχολογική υποστήριξη, διασύνδεση με ιατρικές υπηρεσίες και παροχή γεύματος.
Πολύ σημαντικό έργο, επίσης, επιτελείται από την ομάδα των στελεχών της κοινωνικής εργασίας στο δρόμο που καθημερινά εντοπίζουν, ερευνούν και βοηθούν τα παιδιά που εργάζονται στο δρόμο. H ομάδα παρακολουθεί και στηρίζει περίπου 70 παιδιά το μήνα.
Τέλος, είναι το έργο που επιτελεί το Κινητό Σχολείο (Mobile School) της ΑΡΣΙΣ (σε συνέργεια με την ΜΚΟ PRAKSIS) στους οικισμούς Ρομά περιφερειακά της Θεσσαλονίκης συναντώντας σε εβδομαδιαία βάση 30-40 παιδιά που λόγω φτώχειας και κοινωνικών συνθηκών στερούνται πλήρους πρόσβασης στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα. Το Κινητό Σχολείο, άλλωστε, δρα και σε άλλες γειτονιές της πόλης αλλά και συνεργάζεται με σχολεία σε ολόκληρο το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης.