Την παραίτηση του από τη διαδικάσία εκλογής πρύτανη ανακοίνωσε στο πρόεδρο του Συμβουλίου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ο καθηγητής Χημείας, Γιάννης Παπαδογιάννης.
Ο κ. Παπαδογιάννης, σε σχετική ανακοίνωση, εξήγησε τον λόγο για τον οποίο παραιτείται από την διαδικαδία, ο οποίος είναι η ομαλή και ταχεία διεξαγωγή των εκλογών.
“Το συμφέρον του Πανεπιστημίου και το κύρος των θεσμικών του οργάνων, μονοπρόσωπων και πολυπρόσωπων, πρέπει να βρίσκονται πάνω από φιλοδοξίες και επιδιώξεις.(...) Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο αντιμετωπίζει σήμερα πολλά και δυσεπίλητα προβλήματα, ιδιαίτερα αυτά που έχουν σχέση με την καθημερινότητά του. Πρέπει λοιπόν να αντιμετωπιστούν με τον εκλογήν πρύτανη το συντομότερο δυνατόν.
Για να διευκολύνω την ομαλή και ταχεία διεξαγωγή των εκλογών, αποσύρω την υποψηφιότητα μου και εύχομαι στον πρύτανη που θα εκλεγεί καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που έχει να αντιμετωπίσει”.