Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Τα 20χρονα γιόρτασε η Λέσχη Αρχιμαγείρων

Στο Ετήσιο Συμπόσιο

Τα είκοσι χρόνια παρουσίας της στο ελληνικό και διεθνές γαστρονομικό γίγνεσθαι γιόρτασε η Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος με την ευκαιρία του καθιερωμένου Ετήσιου Συμποσίου. Το Συμπόσιο έγινε το βράδυ της Δευτέρας στην κατάμεστη αίθουσα «Αλέξανδρος» του ξενοδοχείου «Μακεδονία Παλλάς», στην παραλία της Θεσσαλονίκης. Σεφ, μέλη και φίλοι της Λέσχης, ξενοδόχοι, εκπρόσωποι των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, σωματείων και συλλόγων, που έδωσαν για άλλη μια φορά το παρών, είχαν την ευκαιρία, εκτός των άλλων, να απολαύσουν το μοναδικό μενού που ετοίμασε ο executive chef του ξενοδοχείου Γιώργος Παπαδόπουλος.

Στην διάρκεια του Συμποσίου τιμήθηκε ο πρώτος πρόεδρος της Λέσχης, executive chef Ζήσος Κεραμεύς, ο οποίος ήταν ο πρωτεργάτης για την ίδρυση της το 1994, τα μέλη του πρώτου δ.σ. και παλαίμαχοι chef που έχουν πολυετή προσφορά στο χώρο της γαστρονομίας. Ο κ. Κεραμεύς παραχώρησε συμβολικά την διάκριση στον αείμνηστο Φώτη Σκαμάγκη. Τιμητική πλακέτα απονεμήθηκε και στον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων και του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής Χαλκιδικής κ. Γρηγόρη Τάσιο. «Έχουμε μια άριστη συνεργασία με τη Λέσχη που συμβάλλει στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος», υπογράμμισε ο κ. Τάσιος. Τιμήθηκαν ακόμη επιχειρηματίες χορηγοί της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος, όπως ο κ. Αντώνης Μαλλιάρης. Εκτός από τις τιμητικές διακρίσεις, ανακηρύχθηκαν από τον chef Μανώλη Στράτο (υπεύθυνος αξιολόγησης) τα νέα μέλη, 6 τακτικά, 18 δόκιμα και 4 τζούνιορ και έγινε η καθιερωμένη κοπή πίτας. Δώρα που προσέφεραν οι χορηγοί κέρδισαν 15 τυχεροί που βρήκαν το φλουρί στα πιτάκια που μοιράστηκαν.

Η προβολή της ελληνικής γαστρονομίας, η ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών εστίασης, η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας σε διεθνές επίπεδο, ο εμπλουτισμός της γευσιγνωσίας των μελών, η διοργάνωση δράσεων για τη στήριξη των ευπαθών ομάδων του κοινωνικού συνόλου και η συμμετοχή σε φιλανθρωπικές δράσεις θα είναι και το 2015 ανάμεσα στους στόχους της Λέσχης Αρχιμαγείρων – Ζαχαροπλαστών Βορείου Ελλάδος, όπως ανέφερε στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος executive chef Γιώργος Μαστροδημήτρης. «Οι δράσεις μας θα συνεχιστούν με την βοήθεια των χορηγών μας, τους οποίους αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω», τόνισε ο κ. Μαστροδημήτρης.

Απολογισμό του έργου της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος έκανε ο αντιπρόεδρος του δ.σ. executive chef κ. Χρήστος Γκότσης, καθορίζοντας και τους στόχους του νέου έτους. Στις δράσεις το 2014 που παρουσίασε ο κ. Γκότσης περιλαμβάνονται: η προβολή του πρωϊνού της δυτικής Μακεδονίας, η συμμετοχή στο φεστιβάλ γαστρονομίας Κωνσταντινούπολης, σεμινάριο στο ξενοδοχείο ΜΕΤ, συμμετοχή στη DETROP που έγινε στην Αθήνα, παρουσίαση της ελληνικής κουζίνας σε Διεθνές Συνέδριο Ρουμανίας, στην Κροατία, στο Μαυροβούνιο, στη Σαουδική Αραβία, στη Σμύρνη. Οργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη δείπνο γνωριμίας γαστρονομίας της Χαλκιδικής, εκδήλωση για το ελαιόλαδο στο Μεταγγίτσι Χαλκιδικής, συμμετοχή στο Παγκόσμιο Συνέδριο Αρχιμαγείρων στη Νορβηγία με προϊόντα της Χαλκιδικής, συμμετοχή στο διαγωνισμό μαγειρικής στην Αυστραλία και κατάκτηση δύο χάλκινων μεταλλίων, κατάκτηση τριών αργυρών και ενός χάλκινου μεταλλίου στο διαγωνισμό της Σερβίας.

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος κινητοποίησε ομάδες πολιτών και επαγγελματιών για την συγκέντρωση βοήθειας στους πληγέντες πληθυσμούς από τις καταστροφές του περασμένου Μαρτίου στη Σερβία. Με αφορμή αυτή την πρωτοβουλία και λόγω της δυναμικής δράσεις του ο chef Χρήστος Γκότσης, ανακηρύχθηκε ως «chef χωρίς σύνορα». Εκτός αυτών, η Λέσχη αφιέρωσε την περσινή παγκόσμια ημέρα αρχιμαγείρων, που είναι η 20η Οκτωβρίου στα παιδιά και τα μέλη της μαγείρεψαν μαζί με τα παιδιά στο ορφανοτροφείο «Μέλισσα». Επίσης, ετοίμασε στο Λευκό Πύργο γεύμα για 5000 άτομα με λαχανικά που αποσύρονται από την αγορά λόγω της άσχημης εικόνας που παρουσιάζουν και παρουσίασε στο Μουσείο της Ακρόπολης τις γεύσεις της Χαλκιδικής και στην έκθεση Philoxenia το μέλι της Χαλκιδικής. Η Λέσχη σε συνεργασία με το δήμο Θεσσαλονίκης εξέδωσε και κυκλοφόρησε βιβλίο που περιλαμβάνει συνταγές από την πόλη της Θεσσαλονίκης, τις οποίες συνέγραψε το μέλος της, η chef, συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής κ. Κική Εμμανουηλίδου. Πρώτος στόχος του 2015 είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη διοργάνωση του διεθνούς διαγωνισμού Μαγειρικής που θα γίνει στα πλαίσια της φετινής DETROP.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ