Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Διάθεση κάδων οικιακής κομποστοποίησης στο δήμο Παύλου Μελά

Με θερμή ανταπόκριση ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του νέου προγράμματος διάθεσης κάδων οικιακής κομποστοποίησης του Δήμου Παύλου Μελά

Με θερμή ανταπόκριση ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του νέου προγράμματος διάθεσης κάδων οικιακής κομποστοποίησης του Δήμου Παύλου Μελά. Στον Δήμο έχουν ήδη διανεμηθεί 200 κάδοι κομποστοποίησης σε κατοίκους που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον. Το 100% των ερωτηθέντων - συμμετεχόντων πιστεύει, ότι η εφαρμογή της οικιακής κομποστοποίησης θα έχει οικολογικά και οικονομικά οφέλη για τους δημότες.

Τα οικιακά απορρίμματα αποτελούν το 35%-50% του συνόλου των απορριμάτων που παράγονται και μπορούν εύκολα να κομποστοποιηθούν στις κατοικίες ώστε οι ποσότητες των απορριμάτων που καταλήγουν για ταφή στον ΧΥΤΑ να μειώνονται συνεχώς. Ταυτόχρονα, με την ορθολογική διαχείριση των οργανικών απορριμμάτων επιχειρείται η μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος.

Ιδιαίτερη αξία για τον Δήμο έχει η συμμετοχή των σχολικών μονάδων σε περιβαλλοντικές δράσεις. Γι' αυτό το λόγο, τρεις κάδοι οικιακής κομποστοποίησης τοποθετήθηκαν σε σχολεία (3ο ΓΕΛ Πολίχνης, 5ο Νηπιαγωγείο Ευκαρπίας, 3ο Δημοτικό Ευκαρπίας) ενώ εκπαιδευτική ενημέρωση πραγματοποιήθηκε στο 3ο Δημοτικό σχολείο Ευκαρπίας.

Το πρόγραμμα αυτό εντάσσεται στην προσπάθεια του Δήμου Παύλου Μελά για νέο Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμάτων όπως επιβάλλουν οι Κοινοτικές Οδηγίες που στοχεύουν στη μείωση του όγκου των απορριμμάτων. Η αποτελεσματικότητα της εφαρμογής του προγράμματος είναι άμεσα συνδεδεμένη με την συστηματική ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των πολιτών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αρκτούρος: Eλεύθερη η Μάρθα - Επιστροφή στη φύση για το ορφανό αρκουδάκι (VIDEO)
Απελευθερώθηκε σε κατάλληλη δασική περιοχή, μακριά από ανθρώπινες δραστηριότητες, και φέρει κολάρο-πομπό ώστε να παρακολουθείται η προσαρμογή της
Αρκτούρος: Eλεύθερη η Μάρθα - Επιστροφή στη φύση για το ορφανό αρκουδάκι (VIDEO)
Αυτή είναι η Θεσσαλονικιά παιδίατρος που έσωσε τουρίστα στο αεροδρόμιο Ρόδου
Επέστρεφε στην πόλη από το πανελλήνιο παιδιατρικό συνέδριο - «Οι κόρες μου είπαν πως μια γυναίκα ζητάει βοήθεια»
Αυτή είναι η Θεσσαλονικιά παιδίατρος που έσωσε τουρίστα στο αεροδρόμιο Ρόδου
Απαλλαγή του Φιλιππίδη και για τη 2η απόπειρα βιασμού ζητά ο εισαγγελέας
Την περασμένη εβδομάδα ο εισαγγελέας είχε ζητήσει την αθώωση Φιλιππίδη για την απόπειρα βιασμού σε βάρος της πρώτης καταγγέλλουσας
Απαλλαγή του Φιλιππίδη και για τη 2η απόπειρα βιασμού ζητά ο εισαγγελέας