Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Σέρρες: Απέραντη λίμνη 40.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης

Σέρρες: Απέραντη λίμνη 40.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Για ολική καταστροφή της φετινής σοδειάς μιλούν οι αγρότες της περιοχής των Σερρών

Σε απέραντη λίμνη έχουν μετατραπεί περισσότερα από 40.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης στον νομό Σερρών, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων. Οι αγρότες μετρούν τις πληγές τους και να μιλούν για ολική καταστροφή της φετινής σοδειάς.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Σερρών Γιάννη Μωυσιάδη, όλη η δυτική πλευρά του νομού έχει πλημμυρίσει από τα ορμητικά νερά του Στρυμόνα, που κατάφεραν να πνίξουν στο πέρασμά τους όλα τα χωράφια, από το Παραλίμνιο του Δήμου Εμμανούηλ Παππά μέχρι την Παλαιοκώμη του Δήμου Αμφίπολης.

«Η ζημιά είναι τεράστια» δήλωσε ο κ. Μωυσιάδης στο ΑΜΠΕ και πρόσθεσε ότι η εντός της ημέρας πρόκειται να ανοίξουν οι «πόρτες» της Κερκίνης, καθώς η στάθμη του νερού βρίσκεται στο κόκκινο.

«Αναμένουμε να πέσει η στάθμη του νερού του Στρυμόνα και θα ανοίξουμε τις "πόρτες" τις Κερκίνης», είπε.

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Θεσσαλονίκη

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Ονειροπολώντας γινόμαστε πιο παραγωγικοί

Δημοσκόπηση Marc: Έντιμο συμβιβασμό και όχι ρήξη με ΕΕ προτιμά η πλειοψηφία