Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Η κρίση στο επίκεντρο εκδήλωσης με καλεσμένο τον Πέτρου Μάρκαρη

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Μίλησε για τις νέες ευκαιρίες, αλλά και για το ζήτημα της παιδείας και τις παθογένειες της Μέσης Εκπαίδευσης

Με επιτυχία και μεγάλη προσέλευση κόσμου πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς η διάλεξη του συγγραφέα Πέτρου Μάρκαρη, η οποία διοργανώθηκε από την Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος και το Δίκτυο Ναυαρίνο.

Για τον κ. Μάρκαρη, η σημερινή συγκυρία της κρίσης είναι και μια στιγμή κρίσεως και απολογισμού για την Ελλάδα της μεταπολίτευσης. Το βασικό επιχείρημα του συγγραφέα αφορά τη μετάβαση από την Ελλάδα της Ψωροκώσταινας στην Ελλάδα της Πλουτοκώσταινας. Μαζί με τη φτώχεια η Ελλάδα της Πλουτοκώσταινας και του εύκολου χρήματος των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων ξέχασε τις αξίες που την είχαν στηρίξει στα χρόνια πριν το 1981. Ο κ. Μάρκαρης επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα της παιδείας και στις ελλείψεις και τις παθογένειες της Μέσης Εκπαίδευσης. Τέλος, μίλησε για την ανάγκη ενίσχυσης του «πολιτικού λόγου» της Ευρωπαϊκής Ένωσης πέρα από τον κυρίαρχο σήμερα οικονομικό λόγο, ως προϋπόθεση εξόδου από τη γενικευμένη κρίση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατηγορηματικός ο Τραμπ: Ο Νετανιάχου δεν θα συλληφθεί όσο βρίσκεται στις ΗΠΑ
Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Ζοχράν Μαμντάνι συζήτησε τη νομική δυνατότητα σύλληψης του Νετανιάχου κατά τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών
Κατηγορηματικός ο Τραμπ: Ο Νετανιάχου δεν θα συλληφθεί όσο βρίσκεται στις ΗΠΑ
Πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην Καβάλα – Επιχειρούν και εναέρια μέσα
Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 18 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων της 21ης και 7ης ΕΜΟΔΕ καθώς και 2 οχήματα
Πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην Καβάλα – Επιχειρούν και εναέρια μέσα